Buna mea prietena Marlene m-a invitat la dejun si mi-a zis ca ma asteapta cu o salata cu prune uscate . Noroc cu telefonul, altfel ar fi vazut figura mea cel putin mirata. Ce salata e aia cu prune?
Ei bine, dragele mele, salata e savuroasa! Trebuie preparata cu 2-3 ore inainte de a fi servita si pastrata la rece.
Se taie cateva frunze de varza chinezeasca (se gaseste in orice supermarket, este verde-deschis si frunzele usor incretite) , se adauga 1-2 castraveti de gradina cu coaja, ardei gras verde taiat julienne, o legatura de marar si una de patrunjel verde, cateva rosii proaspete taiate cubulete, o mana de miez de nuca, cateva stafide aurii. Se amesteca, se adauga sare grunjoasa, aceto balsamico si zeama de lime si se pune la frigider cateva ore.
Se serveste cu cuburi de branza de capra si cateva prune uscate din piata.