Salata de varza cu aripioare de pui
16 aripioare de pui
600 g varza alba
1 lingurita sare
200 g morcovi
100 g maioneza
150 g iaurt natur
4 lingurite mustar dulce
4 linguri otet
1 legatura arpagic verde
Piper
Incinge uleiul in tigaie si prajeste aripioarele de pui circa 8 – 10 minute, la foc moderat, pana se rumenesc frumos.
Curata varza, scoate-i cotorul, tai-o in patru, apoi in fasii transversale subtiri (julien). Pune varza intr-un castron, presar-o cu sare si framant-o cu mainile circa 3 minute.
Curata morcovii si feliaza-i pe mandolina sau taie-i in fasii subtiri, apoi amesteca-i cu varza.
Amesteca maioneza cu iaurtul si mustarul, adauga otetul, sare si piper.
Acest dressing amesteca-l in salata de varza.
Spala arpagicul si taie-l marunt, pune putin deoparte pentru decor. Amesteca arpagicul in salata, iar cel pastrat presara-l deasupra.
Serveste salata impreuna cu aripioarele de pui prajite.
Autor: Jakob Husmann