Salata de varza cu aripioare de pui
16 bucati aripioare de pui ( circa 600 g)
600 g varza alba
1 lingurita sare
200 g morcovi
100 g maioneza
150 g iaurt natur
4 lingurite mustar dulce
4 linguri otet
1 legatura arpagic verde
Piper
Se curata varza, se scoate cotorul, se taie in patru si apoi in fasii transversale subtiri (julien). Se pune varza intr-un castron, se presara cu sare si se framanta cu mainile circa 3 minute.
Se curata morcovii si se feliaza pe mandolina sau se taie in fasii subtiri, apoi se amesteca cu varza.
Se amesteca maioneza cu iaurtul si mustarul, apoi se adauga otet, sare si piper.
Acest dressing se amesteca in salata de varza.
Se spala arpagicul si se taie marunt si se pune putin deoparte pentru decor. Se amesteca arpagicul in salata, iar cel pastrat se presara deasupra.
Salata se serveste impreuna cu aripioarele de pui prajite.
Autor: Jakob Hausmann
Dupa masa, ceva dulce! Incearca o reteta de Muffins cu afine:
Articolul anterior Piept de rata cu piure de cartofi si sos de cirese dulce-acrisor Articolul următor Fileuri de peste cu legume