Salata de varza murata cu vinete si morcovi
200 g varza murata
50 g vinete coapte (conservate)
200 g morcovi
1 ceapa de apa
2 linguri de ulei
1 lingurita cimbru
1 lingurita tarhon
sare, piper
Se scurge varza de moare si se taie fideluta. Se stoarce in palme cat mai bine si se pune intr-un castron mare. Peste varza se adauga morcovii, curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare. Se scurg vinetele de zeama, se desprind fasii, fara a se toca marunt si se adauga in castronul cu salata. Se curata ceapa, se taie pestisori sau felii subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor. Se amesteca bine si se asezoneaza cu ulei, cimbru, tarhon, sare si piper, dupa gust. Este o salata deosebit de aromata, foarte potrivita pentru friptura de porc, dar se poate servi si ca gustare, alaturi de felii de paine prajita.
E bine sa stii
Vinetele se pot inlocui cu sfecla rosie coapta sau fiarta, taiata cubulete sau data pe razatoare.