Salata de varza rosie
1 varza potrivita
1 morcov
frunze de telina
patrunjel verde
Pentru sos
5 linguri ulei
2 linguri otet
sare, piper
Se spala varza, se curata de frunzele vestede, i se scoate cotorul si se taie fideluta. Se curata morcovul de coaja si se trece prin razatoarea mare apoi se amesteca cu varza tocata. Se freaca toate cu putina sare si se lasa sa stea 10 minute intr-un castron, la rece. |ntre timp, se amesteca bine uleiul, otetul, 2-3 linguri de apa, sare si piper, dupa gust, obtinandu-se un sos emulsionat. Sosul se toarna peste salata de varza. Se serveste dupa 30 de minute de la preparare, pentru a se asezona bine cu sosul vinegreta.
E bine sa stii
Salata capata un gust dulceag si un aport important de vitamine, daca se adauga 100 g sfecla rosie cruda data pe razatoare.