Salata din piept de pasare
1 piept de pasare
1 telina potrivita
300 g ciuperci
150 g sunca
100 g macaroane subtiri cu ou
100 g smantana
100 g maioneza
50 g ketchup
1 castravete verde
10 masline negre
salata verde
sare, piper
Pentru sosul marinat
20 ml otet
100 ml vin alb
4 linguri ulei
Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se pun intr-un castron mare. Peste ele se toarna un sos marinat preparat din amestecul uleiului cu vin si otet. Se lasa sa stea in acest sos 2 ore. Se fierbe pieptul de pasare si se taie felii subtiri. Separat, se fierb macaroanele in apa cu putina sare, se scurg de apa si se taie bucatele mici. Toate ingredientele se pun intr-un castron. Se adauga telina curatata de coaja, taiata marunt, ciupercile scoase din sosul marinat si jumatate din sunca taiata cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se asezoneaza cu smantana, maioneza, ketchup si se amesteca usor. Se orneaza cu felii de sunca, castraveti, masline si salata verde
Sugestie
Cateva ridichi taiate felii pot completa gustul salatei si dau mai multa culoare.