Salata englezeasca
3 kg rosii
2 kg ardei gras in amestec cu gogosari
1 kg vinete
500 ml ulei
3 dovlecei de marime mijlocie
usturoi
sare, piper
frunze de dafin
Se taie dovleceii rondele, se presara cu sare si se pun la scurs intr-o sita. Vinetele se curata de coaja, se taie rondele si se pun cu sare la scurs, ardeii se taie fisii lungi, iar rosiile se taie rondele. Intr-un ceaun sau oala din tuci se pune jumatate de kg de ulei, apoi se adauga cite un strat de dovlecei, vinete, ardei si rosii. Peste ele se presara usturoi, piper, foi de dafin si sare grunjoasa cit se ia cu virful degetelor. Procesul se repeta pina se umple vasul. Se introduce la cuptor circa doua ore, iar pe urma salata se pune in borcane si se sterilizeaza in cuptor sau in bain-marie. Dupa ce se racesc, se pun la pastrare in camara pana vor fi consumate.
Articolul anterior Salata de iarna Articolul următor Castraveti murati ca in Ardeal