Salata exotica
2 fructe avocado bine coapte
500 g cozi de raci (conserva)
150 g fasole boabe rosii (conserva)
2 portocale
1 lamaie
1 salata
1 ceapa rosie
Pentru sos
1 lingura sos de soia
1 lamaie
5 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
sare, piper
Se curata cozile de raci de coaja si se pun intr-un castron. Fasolea se scoate din conserva, se strecoara de zeama si se adauga peste cozile de raci. Se curata portocala de coaja, se taie in felii. Se curata samburii fructelor de avocado, se scoate pulpa, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama stoarsa de la o lamaie, dupa care se adauga peste restul ingredientelor din castron. Separat, se prepara sosul, amestecand zeama de la cea de a doua lamaie cu sosul de soia si uleiul de masline. Se adauga ceapa rasa, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul foarte bine si se toarna peste salata. Salata astfel preparata se aranjeaza pe un platou ornat cu frunze de salata.
Sugestie
Daca se va adauga la aceasta salata cate o portie de orez fiert, salata se va putea servi ca un fel principal de mancare.