Salata fatush (Maroc)
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper (optional)
1 lingura de sumak (un praf rosiatic acrisor, specific preparatelor arabesti)
1 jumatate de cescuta de frunze de menta proaspeta
1 legatura de patrunjel
cimbru verde proaspat (optional)
1 jumatate cescuta de zeama de lamaie
¾ cescuta ulei de masline
1 lipie arabeasca
6 frunze de salata verde taiate suvite
1 castravete mare
2 rosii mari taiate cuburi
½ cescuta de ceapa feliata
1 ardei taiat fasii
Se face un sos din sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, sumak si se lasa o jumatate de ora la rece. Se prajeste painea in cuptor la 350 de grade pentru 5 minute apoi se rupe in bucatele. Intr-o salatiera, se pun restul ingredientelor (castravetele, rosiile, salata verde, ardeiul, cimbrul, patrunjelul) maruntite. Se toarna sosul preparat anterior, se amesteca si apoi se asaza deasupra sau separat, in farfurie, bucatile de lipie prajite crocant. Optional, se pot amesteca crutoanele de paine in salata, dar se inmoaie. Acest gen de salata se serveste ca garnitura la mancarurile arabesti, sau la carne fripta.
Articolul anterior Tabouleh (Salata de patrunjel verde) (Liban) Articolul următor Salata de rosii cu ton (Maroc)