Salata germana
1 kg de cartofi
2 ardei grasi (rosu si verde)
300 g ceapa
200 g cremvursti
200 g parizer
100 g masline negre
100 g masline verzi
Pentru sosul de maioneza
1 ou
50 ml ulei
mustar cu hrean
sare
Cartofii bine spalati se fierb in coaja, iar dupa ce se racesc, se curata de coaja, se taie rondele si se pun intr-o salatiera mare. Separat, ceapa se taie solzisori, ardeii se curata de cotor si seminte si se taie cuburi. Cremvurstii se taie rondele, parizerul se taie cuburi, iar maslinele se pastreaza intregi sau se scot samburii. Se amesteca toate acestea cu cartofii din salatiera. Din ou, ulei, sare si mustar se prepara o maioneza picanta, care se adauga peste salata. Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele, se orneaza frumos, dupa gust si inspiratie si se serveste.
E bine sa stii
Crenvurstii se pot inlocui cu fileuri de peste afumat sau sardele conservate, scurse bine de ulei.