Salată libaneză de ridichi
Un preparat inspirat din bucătăria libaneză, salata de ridichi, cu nuci și mentă, e un adevărat deliciu pentru zilele de primăvară!
1 ceașcă de nuci, 400 grame de ridichi tăiate rondele, 3 lingurițe de ulei de măsline, 2 lingurițe de suc de lămâie, 3 lingurițe de sare, jumătate de linguriță de miere, frunze de mentă proaspete
1. Prăjește nucile în tigaie, amestecând continuu, până prind culoarea aurie și devin crocante, 2-4 minute. Apoi zdrobește nucile pe un tocător.
2. Pune ridichile într-un bol.
3. Fă un amestec din sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și mierea iar apoi toarnă-l peste ridichi.
4. Taie frunzele de mentă în diagonală și, împreună cu nucile, presară-le peste salata de ridichi.
Poftă bună!
Articolul anterior Peşte cu ceapă verde şi portocale Articolul următor Varză prăjită cu bacon, usturoi şi ceapă