Salata mexicana cu legume
200 g mazare
200 g fasole verde
150 g boabe de fasole uscata rosie
200 g morcovi
200 g porumb
4 rosii
4 castraveti de marime medie
100 ml ulei
50 ml otet
4 chili
o ceapa
sare, piper
Se fierb separat mazarea, fasolea verde, boabele de fasole rosie si morcovii. Se taie cubulete fasolea verde impreuna cu morcovii si se pun toate intr-o salatiera. Se adauga boabele de porumb fierte, sau conservate, rosiile, castravetii curatati de coaja, taiati cubulete, ceapa taiata marunt sau felii subtiri. Se amesteca toate legumele. Se condimenteaza cu ardeii iuti (chili), sare si piper, dupa gust. Se adauga ulei si otet. Se serveste rece.
E bine sa stii
Se poate simplifica foarte mult prepararea salatei daca se folosesc “legumele mexicane” ce se gasesc congelate. Se pun legumele congelate direct in apa clocotita cu sare, piper alb, putin unt si o lingurita de zahar. Se fierb 2 – 3 min. Se scot, se scurg intr-o strecuratoare, apoi se adauga alaturi de celelalte ingrediente, conform retetei.