Salata nicosiana
300 g fasole verde fiarta
3 cartofi de marime medie
4-5 linguri vin alb sec
2 rosii
2 oua fierte tari
1 conserva ton
4-5 fileuri ansoa
1 lingura capere
8-10 masline
patrunjel verde tocat
ceapa verde tocata
salata verde
Pentru sosul vinegreta
1-2 linguri otet de vin rosu sau suc de lamaie
praf de usturoi
mustar
condimente (tarhon, azmatuchi, busuioc, sovarv)
Se prepara sosul vinegreta amestecand ingredientele mentionate. Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu vinul, intr-un castron. Cand vinul este absorbit in intregime, se adauga jumatate din sosul vinegreta, se acopera si se lasa in frigider. Cu restul de sos vinegreta se acopera fasolea verde si se pune la frigider. Pe un platou, se asaza frunze de salata verde, se pun felii de cartofi marinati si fasolea in centru. Se adauga rosiile taiate felii, bucati de ton, ouale taiate felii, masline (cu sau fara coaja). Se presara cu capere, patrunjel si ceapa verde tocata. Deasupra se pun fileurile de ansoa.
E bine sa stii
Fileurile de ansoa pot fi inlocuite cu sproturi bine scurse de uleiul in care sunt conservate.