Salata vegetariana
200 g rosii
200 g castraveti
100 g salata verde
50 g ardei gras
80 g ciuperci
80 g fasole verde
80 g masline
40 g ceapa
patrunjel verde
Pentru sos
40 g maioneza
20 g mustar
15 ml suc de lamaie
sare, piper
|ntr-un bol transparent, se asaza legumele in straturi. |n primul strat se pune fasolea verde fiarta in apa cu sare, scursa si taiata in bucati de aproximativ 2 cm. Urmeaza rosiile taiate felii si castravetii taiati rondele. Peste aceste straturi se pune ceapa taiata rondele si ciupercile feliate. Se presara patrunjel verde tocat marunt, se pun rondele de ardei gras si masline, cu sau fara samburi. Dupa fiecare strat de legume si deasupra se pun frunze de salata taiate fasii sau rupte cu mana. Separat, se prepara un sos picant din maioneza, mustar, suc de lamaie, sare si piper, dupa gust. Se toarna sosul peste salata.
E bine sa stii
Salata se poate prepara si in perioada de iarna folosind ciuperci si fasole verde conservate. Se serveste ca aperitiv sau ca garnitura la alte mancaruri cu carne. |n perioada de post se poate inlocui maioneza clasica de ou cu maioneza de post, fara ou.