Salata verde cu fructe
1 mar mare
1 salata verde
3 tije tinere de telina
75 g miez de nuca
75 g stafide
100 ml ulei de masline
2 linguri otet de vin
1 lingura miere de albine
Se spala salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece, se scurge bine de apa, apoi se taie suvite si se pune intr-un castron mare. Tijele de telina, spalate si curatate de partea tare, se taie rondele subtiri si se amesteca cu salata. Se pune la rece. Separat, se pune uleiul intr-o cratita. Se incalzeste usor, se adauga mierea de albine si otetul. Se bate cu telul pana se obtine o emulsie spumoasa. Se adauga stafidele care au fost tinute, in prealabil, 10 minute in apa calduta pentru hidratare. Cu sosul preparat se asezoneaza salata, iar deasupra se adauga felii subtiri de mar si miez de nuca, rumenit usor in cuptor si taiat bucati mari.
E bine sa stii
In loc de felii, marul poate fi adaugat la salata sub forma de "bilute", care se obtin scobind cu ajutorul unei lingurite speciale miezul curatat de coaja al marului.