Salata verde cu sparanghel si rosii
1 laptuca mare
200 g sparanghel
3 fire ceapa verde
2 rosii
patrunjel verde
frunze de menta
Pentru sos
2 linguri ulei
1 lingura otet de mere
sare, piper
Se spala salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. |ntre timp, se fierbe sparanghelul in apa cu sare sau in baie de aburi si se scurge, de asemenea, in strecuratoare. Se poate folosi si sparanghel conservat. |n cazul acesta, sparanghelul nu mai trebuie fiert, ci doar se scurge de zeama in care a fost conservat. Se asaza pe un platou salata rupta bucati mari, sparanghelul taiat bucatele de 2-3 cm, felii subtiri de rosii, ceapa verde taiata rondele. Separat se prepara sosul vinegreta, amestecand la mixer, sau batand cu telul, sare, piper, ulei si otet, cu care se asezoneaza salata. Se serveste presarata cu patrunjel verde si frunze de menta tocate fin.
E bine sa stii
Rosiile se pot inlocui cu ketchup dulce sau condimentat, dupa gust si preferinte. |n cazul acesta salata va fi deosebit de apetisanta.