Salau cu mujdei de usturoi
6 buc salau de aproximativ 300 g bucata
6 linguri de malai
2 linguri faina
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute
1 capatana usturoi
cateva fire de patrunjel
1 lamaie
2-3 felii portocala
2-3 peperoni
1-2 linguri otet
300 ml ulei pentru prajit
sare, piper, cimbru
Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si putina boia.
Intr-o farfurie pregatiti un amestec din malai, faina, boia dulce si iute si cimbru. Dati pestii prin acest amestec si puneti-i la prajit in uleiul incins.
Pana se prajesc pestii pe ambele parti (cam 10 minute pe fiecare parte) si devin aurii, preparati mujdeiul din usturoi zdrobit, otet, sare, piper, putina verdeata si 2 linguri de apa.
Scoateti pestii pe hartie absorbanta si asezati-i pe platou.
Stropiti-i cu zeama de lamaie, adaugati mujdei, si e gata.
Reteta 100% romaneasca, ce te scoate din banalul meniu de Craciun. Putina mamaliga inca si adevaratul ospat ia nastere in fata ta!
Articolul anterior Ciorba de potroace Articolul următor Tort cu ciocolata si frisca