mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»

Top retete naturiste pentru imunitate!

De în Sanatate 24 mar 2009
Din respect si in acord cu revolutia verde pe care ar trebui sa o promovam mai mult si sa o adoptam definitiv in viata noastra, m-am gandit ca daca ne subordonam acesteia prin alimentatie, imbracaminte sau prin respectul mult mai accentuat fata de mediul inconjurator, ar fi util si recomandat sa ii mai oferim naturii un statut: acela de "medic". Nu voi incerca sa descopar tratamente ale unor boli, voi fi mai inteligenta si voi crea un scut care sa ma apere impotriva maladiilor, intarindu-mi sistemul imunitar pana la stadiul de "fortareata" prin metode naturiste general-valabile, fara prescriptie medicala speciala.

Am plecat de la ideea homeopatiei ca metoda general-naturista de intarire a sistemului imunitar si eram pornita sa gasesc cele mai bune metode de a crea cel mai eficient scut impotriva bolilor, insa am descoperit pe parcursul research-ului ca avem la dispozitie mult mai multe metode naturiste atat pentru profilaxie, cat si pentru diverse tratamente, iar alegerea ramane la-ndemana noastra: iti plac ceaiurile, atunci este cazul sa te indrepti spre fitoterapie, vrei o reteta bazata pe tincturi din plante 100% naturale - alege gemoterapia, iar daca vrei o combinatie unica de plante cu doze extrem de mici de substante chimice, imbinate intr-un tot menit sa conlucreze in acelasi scop de preventie si vindecare, da buzna in homeopatie.

Am pornit in acest demers de la conversatia cu un medic homeopat, Ileana Rindasu, de la "Cabinet Medical dr. Ileana Rindasu" si am incercat sa descos de la ea cateva  retete sau metode homeopatice care sa se aplice universal, fara necesitatea unei consultatii prealabile. Vroiam sa stiu ca pot sa ma duc la farmacie si sa cumpar un produs homeopat pentru intarirea sistemului imunitar sau pentru tratarea primelor simptome ale unei gripe nabadaioase, fara a avea nevoie de prescriptie medicala. Iata ce am aflat:

1. Homeopatia


In ceea ce priveste homeopatia, Ileana Rindasu m-a avertizat inca de la inceputul discutiei asupra faptului ca spre deosebire de alte terapii naturiste, homeopatia este un domeniu in care consultatia prealabila si reteta personalizata merg mana in mana: fiecare persoana este diferita, iar maladiile se manifesta altfel, absorbtia in organism difera de la persoana la persoana, deci si produsele si cantitatile recomandate sunt la fel de variate.

Medicamentele homeopatice pot proveni din toate regnurile:mineral, vegetal sau animal, dar au caracteristica de a contine substante in doze extrem de mici (infinitezimale)si de a actiona prin similitudine cu boala.  Medicul homeopat mi-a spus ca in aceasta ramura medicala, prescrierea produselor se face cu mai multa grija decat in cazul celorlalte domenii care utilizeaza produse naturale. Prin toata aceasta necunoscuta si nebuloasa am putut identifica totusi doua produse homeopate pe care le poti achizitiona cu lejeritate de la farmacie, pentru un sistem imunitar mai puternic.

Echinaceea - dr. Ileana Rindasu sustine ca o optiune "pentru acasa" ar fi utilizarea echinaceei homeopate ca metoda de preventie si tratare a racelii, de consolidare a imunitatii, insa corect este sa spunem ca echinaceea nu este 100% homeopata, ea se afla undeva la granita dintre homeopatie si fitoterapie.

Puteti consuma echinaceea sub diverse forme: capsule, ceai sau tincturi. Se recomanda atentie mare in consumarea tincturii pentru persoanele suferinde de boli gastro-intestinale. Ceaiurile si capsulele in astfel de cazuri sunt mai putin daunatoare. Dozele zilnice recomandate se pot insusi de pe prospectul fiecarei variante (capsula, ceai, tinctura) si trebuie respectat ca atare.

Echinaceea se gaseste in farmaciile de profil si sub forma de granule homeopatice, pe langa celelalte forme de administrare pe care deja amintite si este bine sa fie prescrisa tot de un medic cu competenta in homeopatie, pentru doza si ritmul de administrare potrivit, sustine Ileana Randasu.

Oscillococcinum - este un produs de asemenea homeopat care nu are nevoie de prescriptie medicala, sustine homeopatul, si care poate fi luat preventiv, ca aparare impotriva diverselor gripe sau la primele simptome de raceala. Se utilizeaza in functie de prospect, acesta aratand exact ce doza trebuie sa se ia in cazul preventiei sau tratarii unei eventuale gripe. Luat preventiv, Oscillococcinum este un imunostimulator eficient fara contraindicatii si reactii adverse.

2. Gemoterapia

Aceasta este o alta metoda benefica, utila in ceea ce priveste intarirea sistemului imunitar si este situata undeva intre homeopatie si fitoterapie, sustine medicul. Acest domeniu isi propune sa vina in intampinarea noastra cu produse vegetale (utilizandu-se in compozitia lor numai mladitele, mugurii si radicele plantelor) pentru profilaxia si tratarea diferitelor afectiuni ale corpului.

Desi nu este specialista in gemotterapie, Ileana Rindasu ne-a oferit totusi cateva sugestii care sa ne ajute sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne punem la adapost de diverse boli de sezon si nu numai.

Muguri de maces - extractul din mladite de maces este un vitaminizant si energizant eficient care se recomanda ca imunostimulator in cazul persoanelor care sufera de anemie usoara, de epuizare generala sau de oboseala. La adulti se recomanda cate 50 picaturi (in apa)  de 2-3 ori pe zi - conform prospectului.

Extract de coacaz negru - este un excelent imunostimulator care se poate utiliza fara prescriptie medicala negenerand reactii adverse si se poate folosi si in alte afectiuni fiziologice (doza recomandata este de 50 picaturi de 2-3 ori pe zi si de 75 picaturi o odata pe zi in cazul in care se asociaza cu alte produse - cf. prospectului)

Extract gemoderivat muguri de brad alb - un produs cu o actiune remineralizanta, antiinflamator, antibacterian, antiviral si imunostimultaaor. La adulti modul de administrare conform prospectului este de 1 doza de 1,0 ml de 1-3 ori pe zi, diluata in putina apa, inainte de mesele principale.

3. Ceaiuri - recomandari fitoterapeutice

Fitoterapia este un domeniu care utilizeaza plantele in intregul lor si din care fac parte ceaiuri simple si combinate, ceaiuri doze, tincturi, unguente, siropuri si chiar condimente. Am realizat un scurt research si am gasit pentru cele pasionatele de ceaiuri, cele mai eficiente infuzii pentru tratarea sau prevenirea gripei si pentru intarirea sistemului imunitar:

Ceai de ghimbir
- poti utiliza atat ghimbir proaspat, cat si uscat din comert pentru a realiza ceaiul. Acesta reuseste sa tina mentinta temperatura corpului constanta si sa stimuleze transpiratia. Indulceste-l cu putina miere si savureaza-l fierbinte.

Ceai de lamaie cu miere
- banalul ceai pe care il bem cu orice ocazie este unul dintre cele mai excelente vitaminizante si un remediu foarte bun anti-raceala. Chiar si fara a fi gripata este recomandat sa fie consumat pentru vitaminele pe care le are si care stimuleaza sistemul imunitar.

Arnica
- este o planta care stimuleaza puternic imunitatea si poate fi consumata sub forma de ceai sau tinctura. ea contine, la fel ca si echinaceea, principii care stimuleaza sistemul imunitar, insa este considerata mai puternica decat prima. (se administreaza tinctura: 30-50 picaturi de 3 ori pe zi - in putina apa)

Mai se pot utiliza bitterul,  radacina de gentiana, spirulina; tinctura de fructe de soc si alte produse naturiste unice sau in combinatie (ex . echinaceea + vitamina C+ propolis). Tinctura de propolis – propolisul este considerat un antibiotic natural, iar tinctura stimuleaza sistemul imunitar si se administreaza cate 30-40 de picaturi, de 2-3 ori/zi, in functie de varsta si de greutatea corporala. In ceea ce priveste tabletele, se recomanda 1 capsula, de 3-4 ori/zi (cf. prospectului). Frecventati magazinele de specialitate, in special plafarurile si intrebati de astfel de produse imunostimulatoare.

Acestea sunt cateva sugestii homeopatice si gemoterapeutice recomandate de dr. homeopat Ileana Rindasu, si cateva idei referitoare la ceaiuri si alte tincturi fitoterapeutice care se pot utiliza cu o mai mare lejeritate acasa, fara prescriptie medicala. Produsele homeopate necesita o atenta supraveghere si nu se pot lua la intamplare, pentru ca ele nu sunt 100% naturale. Insa sunt cateva optiuni demne de luat in seama; eu folosesc echinaceea de cateva luni bune cu pauze evident intre etape, si am utilizat de cateva ori si oscillococcinum pentru primele simpotome ale racelii, din dorinta de a evita produsele medicamentoase inainte de a fi cu adevarat racita, si chiar a dat rezultate.

Pentru mine echinaceea nu este numai un imunostimulator si un antigripal de nadejde, dar si un mic rezervor de energie pentru perioade lungi de timp. Acum sunt „in pauza”, dar bine ca mi-am amintit sa ma reaprovizionez cu inca o doza de „siguranta” in privinta sistemului imunitar.

Tu ce folosesti pentru a evita gripa si raceala si pentru a-ti intari sistemul imunitar?

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 apr