Un studiu de specialitate arata ca ca este benefic pentru sanatatea noastra sa consumam alimente bio. Rosiile, in special, merita sa ne schimbam obiceiul de a manca si beneficiile acestor legume justifica fiecare banut in plus.
Un grup de cercetatori de la Universitatea din Barcelona au aratat ca legumele pentru care nu au fost folosite pesticide, au au nivel mai ridicat de substante ale caror proprietati sunt benefice in combaterea anumitor afectiuni.
Cunoscute sub numele de polifenoli, aceste substante au un mare beneficiu asupra sanatatii.
Nutrientii au un efect natural antioxidant si studiile arata ca pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer si pot proteja impotriva unor afectiuni cronice, precum artrita. De asemenea, acesti nutrienti protejeaza impotriva afectunilor de inima pentru ca au proprietati antiinflamatoare si impiedica blocarea arterelor.
Potrivit coordonatoarea studiului Rosa M. Lamuela, legumele si fructele organice sunt recomandate pentru sanatatea noastra pentru ca nu sunt folositi fertilizatori si pesticide pentru cresterea lor. Astfel, aceste plante raspund prin activarea propriilor mecanisme de aparare, ceea ce creste nivelul de antioxidanti. Cu cat plantele sufera mai mult stres, cu atat mai multi polifenoli produc.
Sucul de rosii facut din rosii bio contine un aport de polifenoli mult mai ridicat decat cel facut din rosii crescute non-organic.
Tu mananci bio?
Cum sa eviti aliementele modificate genetic
Ghidul sanatatii: Invata sa citesti corect etichetele alimentelor