Sandvisuri cu ciocolata
Parfe de vanilie preparat astfel:
1 baton de zahar vanilat
4 galbenusuri
4 linguri de lapte
4 linguri de zahar
500 g frisca
Plus:
100 g ciocolata amaruie
40 bucati de chec cu ciocolata din comert
Pasul 1:
Se rupe jumatatea de cantitate de ciocolata si se topeste pe baie de apa.Restul de ciocolata se taie in bucati si se da la o parte.
Pasul 2:
Se prepara parfeul de vanilie, ca mai sus, se amesteca apoi ciocolata topita in compozitia calda de ou si se incorporeaza bucatelele de ciocolata in masa preparata.Se toarna intr-o forma si se da la congelator.
Pasul 3:
Se portioneaza parfeul in bucati.Se lipesc cate 2 bucati de chec de ciocolata cu o portie de inghetata, se pun sandvisurile pe o tava si se dau la congelator.
Varianta: tipurile de inghetata si de chec se pot schimba dupa gust si dupa chef!
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare