Organizatorii au pus la cale o multime de suprize pentru ca oricine va trece pragul targului sa petreaca o zi deosebita.
Pentru gurmanzi, bucate dintre cele mai apetisante: paine de casa, branzeturi (telemea, in coaja de brad, cu mirodenii, de capra, etc), produse din carne (pastrame de oaie, muschiulet de porc cu diverse mirodenii, piept de rata, de gasca, jumari, slanina afumata etc), zacusti (cu vinete, cu ciuperci), muraturi (gogonele, pepene galben, pepene rosu, fructe murate, gulii, castraveti), cozonaci, prajituri de casa maramuresene, miere (cu propolis, poliflora, cu catina, faguri etc), bomboane moldovenesti, magiun de Topoloveni, dulceturi fara zahar, dulceturi de trandafir, de muguri de brad, colaci kurtos, must, vin romanesc si de peste Prut.
Vedetele targului sunt dulceata de usturoi, branza cu crema si bucati de usturoi, delicatese care nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment.
Cei care cauta un cadou pentru zilele de Sfantul Andrei sau Sfantul Niculae nu vor fi dezamagiti daca vor trece pe la targul „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”.
De la standurile mesterilor populari pot alege obiecte de ceramica, produse de pielarie, haine lucrate manual, bijuterii, icoane, pietre norocoase, cosmetice naturale , sau covoare. Tiganii aurari sunt pata de culoare a targului, nu numai cu produsele lor, ci si cu descantecele de bine, care sunt autentice etniei din care fac parte.