Deja e prea tarziu pentru a mai organiza o petrecere ca la carte, dar noi suntem de parere ca poti chiar si pe ultima suta de metri sa iti impresionezi prietenii prin lucruri marunte. In primul rand, trebuie sa stii ca la zile onomastice nu trebuie sa trimiti invitatii speciale. Prietenii tai adevarati cu siguranta nu vor uita sa te sune astazi pentru a-ti spune “La multi ani!”, iar tu nu trebuie decat sa le multumesti si sa le spui ca ti-ar face mare placere daca ar accepta sa treaca pe la tine pentru o cina restransa. Nu e nevoie nici macar de decoratiuni speciale. Tot ce iti recomand este sa treci pe la florarie in drumul spre casa si sa cumperi cat mai multe flori. O casa “tapetata” cu flori este intotdeauna cadrul perfect pentru o petrecere intre prieteni! Acum e momentul sa trecem la punctele cu adevarat importante ale unei petreceri: masa si bautura!
Cocktail racoritor de vara
Pentru 4 persoane ai nevoie de 1/3 cana de zahar granulat, jumatate de pachet frunze proaspete de menta, un grapefruit roz, ¾ cana de rom alb, 3 cani de gheata si o cana de apa minerala. In functie de cati invitati ai, maresti masa ingredientelor.
Pune la fiert zaharul impreuna cu jumatate de cana de apa. Dupa ce da in clocot, inchide focul si adauga frunzele de menta. Lasa-le 10 minute sa se patrunda. Apoi strecoara lichidul, inlatura menta si lasa-l sa se raceasca. Curata grapefruit-ul si da la o parte pielita, astfel incat sa ramai decat cu pulpa fructului. Pune-o intr-un vas si adauga romul, iar apoi lasa-le acolo timp de 30 de minute, acoperite. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, strecoara romul. Acum, pentru fiecare bautura ai nevoie de 2 sau 3 bucatele de pulpa de grapefruit, ¾ cana de gheata, 3 linguri din infuzia de rom, 2 linguri de sirop de menta si un sfert de pahar apa minerala. Pentru decor, adauga cateva frunzulite de menta.
Pui “marinat”
Ai nevoie de numai o ora pentru a pregati cea mai delicioasa reteta cu pui pe care ai mancat-o vreodata. Ingredientele necesare pentru 8 portii sunt: 2 cani de lapte sau lapte batut (dupa preferinta), sare granulata, 3 lingurite de boia, 2 pui, 3 cani de faina si 2 cani de ulei vegetal.
Curata puiul si imparte-l in aripioare, ciocanele si fasii de piept de pui. Cheia consta in a marina bucatile de pui in lapte sau lapte batut. Pune intr-un vas mare de iena laptele, o lingura de sare, o lingurita boia si bucatile de pui. Dupa ce ai pus capacul, agita-le pana se amesteca toate ingredientele. Pune-le la frigider si lasa-le cat mai mai mult timp ai la dispozitie. In alt bol amesteca faina cu 2 linguri de sare si 2 lingurite de boia. Trece apoi fiecare bucata de pui prin acest amestec si ai grija sa inlaturi excesul. Restul e floare la ureche. Daca ai friteuza prajeste-le acolo, iar daca nu, tigaia este la fel de buna. Ideea de baza este sa se patrunda foarte bine si sa prinda o culoare aurie.
Tortul “Sfanta Maria”
Pentru pregatirea acestui tort delicios ai nevoie de o ora si 35 de minute. Pentru blat aprovizioneaza-te cu 12 linguri de unt nesarat la temperatura camerei, 2 cani si jumatate de faina, ¾ cana de pudra de cacao, o lingurita praf de copt, ¼ lingurita de sare, o cana de zahar granulat, o cana de zahar brun, 3 oua mari, 2 lingurite extract de vanilie si o cana jumatate de lapte batut, iar pentru crema iti trebuie o cana de unt nesarat, 2/3 cani de pudra de cacao, 2 borcane de crema fondanta (marshmallow), 2/3 cesti de ciocolata topita si o lingura extract de vanilie.
Incalzeste bine cuptorul inainte! Intr-un bol, amesteca bine faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas, amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana obtii o crema pufoasa. Adauga pe rand ouale si continua sa amesteci. Adauga amestecul cu faina la cel din unt, alternand cu laptele batut, in timp ce continuu amesteci cu mixerul. Dupa ce ai tapetat vasul de tort cu faina, adauga compozitia blatului si pune-o la cuptor. Coace-o in jur de jumatate de ora, iar apoi este momentul sa te apuci de crema. Mixeaza untul cu crema fondanta, iar apoi adauga pe rand cacaoa, ciocolata topita, vanilia si o lingura de apa. Pune crema la frigider si las-o acolo 5 minute. Taie blatul in straturi, adauga crema, iar cu ce iti ramane, tapeteaza tortul.
Cu asta, am atins cele mai importante aspecte ale sarbatoririi zilei tale de nume. La multi ani, Maria!