Sardele marinate
1 kg de sardele
4 cepe de arpagic
2 catei de usturoi
2 fire de tarhon
o foaie de dafin
o crenguta de cimbru
100 ml vin alb sec
100 ml ulei de masline
1 lingura otet de mere
1 lingurita piper boabe
sare
Se curata sardelele, se spala, se condimenteaza cu sare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se asaza, una langa alta, intr-o forma termorezistenta, adanca. Se presara deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt, foaia de dafin rupta bucatele, frunze de tarhon, cimbru si boabe de piper. Separat, se amesteca, intr-o cratita, vinul, uleiul de masline si otetul. Se lasa sa dea in clocot, apoi se toarna peste sardele. Se inveleste vasul intr-o foaie de aluminiu, se lasa pestele sa se raceasca si se tine apoi 2 ore la frigider. Se servesc reci.
Articolul anterior Salata de paste cu peste afumat Articolul următor Supa de peste