Sarlota cu ciocolata
30 piscoturi de sampanie
300 g ciocolata neagra
4 oua
50 g unt
6 linguri sirop de zahar
esenta de vanilie
5 linguri apa
Se fierb la bain-marie 200 g ciocolata si untul taiat bucatele, apoi se lasa la racit. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se amesteca energic, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Separat, se amesteca, intr-un castronel siropul de zahar, esenta de vanilie si 5 linguri de apa. Cu acest amestec se insiropeaza piscoturile, fara a le lasa sa se inmoaie prea tare. Se tapeteaza o forma de sarlota cu piscoturile, avand grija ca partea bombata sa fie lipita de peretii formei. Se toarna jumatate din crema de ciocolata, se adauga un strat de piscoturi insiropate, se continua cu restul de crema si se termina cu un alt strat de piscoturi, cu partea bombata inspre exterior. Se preseaza putin ca sa se aseze si se lasa la frigider 6 ore. Se scoate pe un platou, se decoreaza cu restul de ciocolata rasa si cu oua de ciocolata.
E bine sa stii
Se poate servi cu inghetata de vanilie sau de fructe.