Sarlota
Pentru crema
500 ml smantana lichida batuta
1 ¾ l lapte
coaja unei lamai
16 foi de gelatina
200 g zahar
esenta de vanilie
cateva frunze de menta pentru decorare
Pentru sos
200 g caise uscate
2 linguri zahar pudra
Se amesteca smantana cu 1 ½ l lapte si coaja de lamaie, intr-o cratita cu fundul gros. Se incalzeste amestecul, la foc mic pana la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 1 h. Se amesteca gelatina cu laptele ramas si se lasa cateva minute sa se umfle. Se incalzeste din nou amestecul de lapte cu smantana pana ajunge la punctul de fierbere, se ia de pe foc, se adauga gelatina diluata cu lapte, zaharul si vanilia. Se bate bine pana se obtine un amestec omogen, care se repartizeaza in castronele. Se pun la frigider pentru 2 h pana se incheaga. Pentru a se prepara sosul, se fierb caisele in apa timp de 30 de minute, pana cand apa scade la o treime. Se mixeaza fructele cu zeama ramasa, se adauga zaharul si se pune la rece. Pentru a desprinde sarlota de castronele, se scufunda rapid fundul acestora in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe farfurioare, se toarna deasupra sosul de caise si se decoreaza cu frunze de menta.
Articolul anterior Desert cu orez Articolul următor Budinca de orez