Sarmalute cu urda dulce
600 g urda dulce
70 g orez
1 ou
120 g smantana
1 legatura de ceapa verde
50 ml ulei
foi de vita
marar
1 litru de bors
sare, piper
Se amesteca urda cu sare, mararul tocat fin, orezul fiert si racit, ceapa tocata marunt, calita usor in ulei si oul. Foile de vita se oparesc, se scurg de apa si se umplu cu compozitia de urda, rasucindu-le sub forma de sarmalute. Se asaza sarmalutele intr-o cratita, se acopera cu apa si se pun la fiert, la foc potrivit. Cand sarmalele au fiert si apa a scazut, se adauga borsul, fiert in prealabil separat, si se lasa sa fiarba pana scade din nou. Se servesc la masa fierbinti, cu mamaliguta calda si cu smantana deasupra.
E bine sa stii
Sarmalutele se pot inveli si in frunze de spanac, stevie, salata verde sau frunze de gulii, in functie de preferinte.