Stim si suntem constienti de faptul ca fumatul, consumul de alcool sau preparatele junk food nu ne sunt benefice si trebuie sa le ocolim. Insa, exista si factori care ne pot afecta sanatatea, si de care nici nu suntem constienti. Si daca nu stim de ele cum atunci sa ne protejam?
Descopera 6 dintre actiunile uzuale pe care le faci si care iti pot ameninta sanatatea.
Dusul zilnic
Dusul zilnic cu apa fierbinte si utilizarea de sapunuri care iti pot indeparta uleiul natural secretat de piele, duc la uscarea pielii ce provoaca iritatii si chiar infectii. Incearca sa eviti posibilele probleme folosind apa nu foarte fierbinte si daca pielea ta are tendinta spre uscare, confera-i o hidratare intensa.
Clatitul dupa periaj
Clatitul gurii dupa periaj iti dauneaza sanatatii deoarece inlatura fluorura care in mod normal iti protejeaza dantura. Este recomandat sa astepti in jur de 30 de minute dupa periaj pentru a bea apa sau alte lichide. Cea mai buna metoda este sa te speli pe dinti inainte de masa, iar dupa sa folosesti doar apa de gura. Mai mult, este bine ca peria sa nu fie udata inainte de periaj. Multe persoane au obiceiul de a-si uda peria fie inainte sau dupa ce pun pasta de dinti. Insa acest lucru diminueaza proprietatile pastei de dinti.
Descopera 5 actiuni involuntare prin care iti strici dintii.
Statul pe toaleta
Studiile arata ca modul in care stam pe toaleta are un mare impact asupra sanatatii noastre. Probleme intestinale, precum hemoroizii sau boala diverticulara, sunt cauzate de pozitia pe care o avem atunci cand ne asezam pe toaleta. Este bine sa stam in pozitia de ghemuit. Persoanelor care sufera de una dintre aceste afectiuni, le este recomandat cand se asaza pe toaleta sa stea inclinati in fata si sa puna un obiect pe care sa isi sprijine picioarele, astfel simuland pozitia ghemuit.
Curatenia
Curatenia in casa ne poate afecta puternic sanatatea. Acest lucru se datoreaza stresului care duce la cresterea tensiunii arteriale. Mai mult, sprayurile folosite pentru indepartarea prafului sau cele pentru reimprospatarea aerului din camera pot duce la dezvoltarea astmului.
Modul gresit de a respira
Incearca sa iei o gura de aer si o sa simti cum ti se umple tot pieptul cu aer. Asa respiram cu totii, tragand aer in piept. Insa este o metoda gresita, care impiedica oxigenarea corespunzatoare a partii inferioare a plamanilor, unde se gasesc vase de sange eficiente in procesul de oxigenare. Metoda corecta de a respira este la nivelul abdomenului, precum fac bebelusii. Incearca sa iti contracti muschii abdominali si cand inspiri sa umfli abdomenul, in locul pieptului. Este metoda cea mai usoara de a reduce riscul de stres si de a scadea tensiunea arteriala.
Afla cum respiratia iti poate influenta viata sexuala.
Relaxarea de dupa masa
Activitatea redusa din timpul zilei sau mancatul inainte de culcare face ca organismul sa pastreze cantitatea pe care o mananci si sa o asimileze ca grasime. De aceea, este si recomandat sa mananci preparate bogate in calorii dimineata, pentru ca sa arzi o mare parte din ceea ce ai mancat in timpul zilei. Dupa ce ai mancat poti face o scurta plimbare, de doar 15 minute, si incearca sa mananci portii de mancare reduse.
Citeste Mini - ghidul pentru o digestie ca "unsa".