Multe persoane incep o dieta si un program de exercitii in lunile de primavara, si bine fac. Vreme mai calda inseamna si mancare mai usoara. Si, pe masura ce hainele incep sa dezvaluie mai mult, devine din ce in ce mai greu sa ignori urmele exceselor din timpul iernii. Este deci cel mai bun moment pentru un nou inceput, atat timp cat nu abordezi problema prea agresiv. Daca iti propui de la inceput o dieta extrem de restrictiva si un program de exercitii fizice peste puterile tale de rezistenta, foarte curand vei renunta definitiv la eforturile tale si, prin urmare, nu vei obtine niciun rezultat din cele dorite.
Sa iti stabilesti un target odata cu venirea primaverii este o atitudine binevenita doar daca privesti realist situatia, analizand tendintele reale de nutritie si obiceiurile sportive, si stabilesti obiective pe care le poti atinge. Astfel vei putea sa vezi rezultate concrete care te vor incuraja sa continui cu acest nou stil de viata.
Fa-ti o lista de prioritati in ceea ce priveste schimbarile pe care vrei sa le faci si ataca-le intai pe cele mai usoare. Daca nu esti un mare amator de mic dejun, promite ca iti vei incepe ziua cu o gustare bogata in proteine care va alunga senzatia de foame pana la pranz. Incearca niste branza de casa sau un iaurt cu fructe, un shake proteic cu lapte si fructe proaspete; se prepara foarte repede, sunt satioase si benefice pentru organism.
Daca obisnuiesti sa mananci pe fuga in fiecare zi, pergateste acasa, de seara, un pachet pentru a doua zi; astfel vei avea un control mai mare asupra caloriilor consumate in timpul zilei.
Si bineinteles, nu trebuie sa uitam de exercitiile fizice, chiar daca la prima vedere nu avem timp de pierdut cu asa ceva. 30 de minute pe zi sau la fiecare doua zile nu inseamna foarte mult, atunci cand vine vorba de corpul si sanatatea noastra.
„Concentreaza-te pe schimbarile dorite, pe noile obiceiuri si nu te grabi sa vezi rezultate miraculoase pentru noapte. Este mai important sa avem un stil de viata sanatos pe termen lung, decat sa pierde din greutate brusc si apoi sa revenim la vechile obiceiuri de nutritie”, a declarat Dr. Luigi Gratton, membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).