Scoici coapte infasurate in prosciuto
12 felii subtiri de prosciuto
O ceasca de otet balsamic
Un varf de cutit de scortisoara
4 de afine
4 frunze de dafin
8 boabe de piper negru
Unt nesarat
Fa un sos din lichidul scoicilor, otet, scortisoara, afine, foi de dafin, piper. Amesteca apoi strecoara si adauga untul si fierbe compozitia pana cand capata o textura mai tare.
Timp de 10 minute coace scoicile intr-un cuptor incalzit la 200 de grade pana cand prosciuto devine crocant.
Scoate-le din cuptor, lasa-le doua minute sa se raceasca si stropeste-le cu sos. Scoicile sunt considerate afrodisiace inca de pe vremea romanilor, inainte de Hristos. Se stie ca sunt bogate in zinc, care este asociat cu imbunatatirea performantelor sexuale la barbati. Articolul anterior Crema spuma de vin Articolul următor Crema de portocale cu fistic