Trimite-ne recenzia ultimei carti pe care ai citit-o, noi o publicam iar recenziile cu cele mai multe afisari primesc unul dintre cele trei exemplare ale cartii "Ce ne spunem cand nu ne vorbim", de Chris Simion, aparuta la Editura Trei. Recenziile trebuie sa aiba intre 500 si 1500 de semne si pot fi trimise la adresa [email protected].
Ce ne spunem cand nu ne vorbim
Un diagnostic fatal o determina sa o ia la fuga si sa se ascunda. Fara nicio explicatie. Isi abandoneaza iubitul, parintii, prietenii... tot. Pleaca din tara ca sa-si traiasca sfarsitul intr-o singuratate deplina. Dupa 2 ani isi reface analizele. Verdictul medical anuleaza toate asteptarile. E sanatoasa tun, fara urme de neoplasm, prin urmare, in viata. Dupa 2 ani in care a dansat tango cu moartea, revine in povestea din care evadase dar nu se mai identifica cu nimic.
Acvariul cu lumea ei de demult, cu pesti-emotii, cu scoici-amintiri, cu ganduri-nisipuri, cu plante-vise...se dovedeste a fi acum doar ceva banal, usor de inlocuit. Singurul lucru cu care ramane dupa aceasta jupuire e sinele. Daca primul diagnostic a fost gresit sau daca si-a inventat povestea doar ca sa fuga de realitatea in care era...nu mai conteaza atata timp cat, insotind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am facut tandari ca sa ne recompunem, am mintit ca sa descoperim adevarul, am urat ca sa aflam iubirea adevarata, ne-am pierdut definitiv ca sa il regasim pe Dumnezeu pentru totdeauna.
Chris Simion este o tanara regizoare si prozatoare care s-a nascut pe 20 august 1977, in Bucuresti. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti, sectia teatrologie, in 2000 si sectia regie teatru in 2005. In 2000 a infiintat Compania de Teatru D'AYA impreuna cu scriitorul francez Pascal Bruckner, care a devenit ulterior si Presedintele Onorific al companiei. D'AYA este un teatru profesionist, independent care colaboreaza atat cu actori tineri, cat si cu nume mari ale scenei romanesti.
In 2006 initiaza proiectul Teatrul Undercloud din Laptaria lui Enache a Terasa "La Motoare".
In 2009 devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
A mai scris: Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani (1994 ); Dogmatica fericirii (1995); Disperarea de a fi (1996); De ce nu suntem ceea ce putem fi? (1997); Spovedania unui condamnat (1998/2000); In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine (2002).
Editura Trei si-a facut aparitia pe piata editoriala la mijlocul anilor '90, cei doi membri fondatori -Vasile Dem. Zamfirescu si Silviu Dragomir- alegand sa publice psihanaliza, extinzandu-si mai apoi portofoliul cu lucrari de psihologie academica, psihologie practica, eseu, dupa care s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
"EROSCOP"si "FICTION CONNECTION" sunt cele doua colectii de literatura pe care le propune Editura Trei. Prima se plaseaza sub semnul unei atitudini care, de la aparitie pana in prezent, a constituit marca editurii: aceea de a detabuiza prin ceea ce publica anumite zone considerate problematice sau "pacatoase" ale umanului, de a ataca tematici plasate sub semnul cenzurii, de a publica texte ce nu se sfiesc sa abordeze trairi abandonate la limita reprobabilului.
O colectie "care patrunde cu adevarat in miezul tenebros al pasiunilor omenesti", avea sa spuna Pascal Bruckner in 2007, cand s-a hotarat sa se asocieze echipei editoriale. Cat despre "Fiction Connection", ea nu este o colectie axata pe o tema anume, ci mai repede o zona literara generoasa, care propune lecturi placute, captivante, interesante, reconfortante.
Castigatoarele sunt:
Scinteie Iuliana
Eftene Tamara
Crisan Daniela