Nu trebuie decât să îi transmiţi prin intermediul Iepuraşului de Paşte acele lecţii pe care tu vrei să i le oferi. Vor căpăta mai multă importanţă venind de la cel care îi răsplăteşte pe cei mici cu dulciuri şi cadouri pentru că au fost cuminţi.
Poţi folosi această scrisoare pentru a-l îndemna pe cel mic să fie mai bun la învăţătură şi pentru a-i insufla valori pe care cel mic se arată reticent să şi le însuşească. Dacă cel mic are probleme, fie la şcoală, fie în relaţia cu ceilalţi copii, poţi apela la vocea Iepuraşului de Paşte pentru a-i da sfaturi în acest sens.
Evită, însă, să foloseşti această scrisoare ca pedeapsă pentru cel mic. Chiar dacă cel mic nu merită cadourile de la Iepuraş, încearcă prin această scrisoare să îl încurajezi, arătându-i că Iepuraşul ştie că nu a fost cuminte, dar că are încredere în el că îşi va îndrepta comportamentul. Scrie-i că Iepuraşul se aşteaptă ca anul viitor să audă lucruri mai bune despre el, fiindcă astfel va simţi că merită să depună eforturi în acest sens.
Dacă nu îţi permiţi să îi cumperi copilului cadourile dorite, poţi profita de această scrisoare pentru a-l încuraja pe cel mic să înţeleagă valoarea banului şi să fie mai înţelegător când vine vorba de bugetul părinţilor.
În cazul în care cel mic are dubii cu privire la existenţa Iepuraşului şi crezi că încă nu este pregătit să afle adevărul, însă ştii că va avea discuţii aprinse cu ceilalţi copii, care au aflat deja de la părinţii lor că Iepuraşul nu există, poţi să îl linişteşti prin intermediul aceste-i scrisori. Spune-i că la un moment dat, Iepuraşul nu mai poate ţine pasul şi că trimite cadourile de Paşte cu ajutorul părinţilor. Astfel, poţi să îl pregăteşti pentru discuţia pe care o vei avea la un moment dat cu el, în legătură cu această tradiţie.