Brad Pitt

Brad Pitt îşi avertizează fanii după ce o femeie din...

Citeste mai mult»
Bob Dylan

Bob Dylan se alătură TikTok, 'împotriva curentului'

Citeste mai mult»
Regina Sonja

Regina Sonja a fost externată după o operație pe cord

Citeste mai mult»
horoscop

Trei zodii care au noroc în luna februarie. Le va merge...

Citeste mai mult»
celine dion

Celine Dion, mesaj emoționant la 9 ani de când e văduvă....

Citeste mai mult»
Renee Zellweger

Renée Zellweger, despre pauza de şase ani din carieră:...

Citeste mai mult»
kidman

Nicole Kidman nu își dorește ca fiicele ei adolescente să...

Citeste mai mult»
papa francisc

Papa Francisc și-a lansat autobiografia, 'Hope' în peste...

Citeste mai mult»
pep

Pep Guardiola şi soţia sa, Cristina Serra, se despart...

Citeste mai mult»
Brad Pitt

O emisiune TV franceză retrasă după ridiculizarea unei...

Citeste mai mult»
The Weeknd

The Weeknd îşi amână lansarea noului album „în semn de...

Citeste mai mult»
oscar

Dineul nominalizaților la premiile Oscar, anulat din...

Citeste mai mult»
mireasa

O femeie a cerut anularea căsătoriei, după ce nunta falsă...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Lansarea emisiunii culinare a lui Meghan Markle a fost...

Citeste mai mult»
Jude Law

Jude Law îl va interpreta pe Vladimir Putin în „The...

Citeste mai mult»
casa

O familie britanică a cumpărat o casă în Sicilia cu doar...

Citeste mai mult»
mel

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin Halyna

Alec Baldwin i-a dat în judecată pe procurorii care l-au...

Citeste mai mult»
fructe

Un excursionist a supraviețuit două săptămâni în munți...

Citeste mai mult»
jessica

Jessica Alba și Cash Warren divorțează după 16 ani de...

Citeste mai mult»
incendii

Reședințe ale unor vedete de la Hollywood, distruse de...

Citeste mai mult»

Laserul CO2 – Tratamentul ce poate elimina ridurile și...

Citeste mai mult»
Zendaya şi Tom Holland

Actorii Zendaya şi Tom Holland s-au logodit

Citeste mai mult»
cancer celule canceroase

Un studiu identifică potențialul de risc pentru mii de...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea lui Liam Payne - Un al doilea bărbat suspectat că...

Citeste mai mult»
gheboasa

Trapperul Gheboasă a obţinut, în primă instanţă, anularea...

Citeste mai mult»
bici

Cum să trăiești sustenabil: 5 mici schimbări cu impact mare

Citeste mai mult»

Cântăreaţa Rihanna a dezvăluit că nu a băut alcool în 2024

Citeste mai mult»
jill

Jill Biden a primit un diamant de 20.000 de dolari de la...

Citeste mai mult»
rosi

Rosita Missoni, apreciată creatoare de modă italiană, a...

Citeste mai mult»
bijuterii

Bijuterii în valoare de aproximativ 300.000 de euro...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Cinci persoane au fost inculpate în cazul morții lui Liam...

Citeste mai mult»

Cele mai romantice plaje din Algarve: locuri perfecte...

Citeste mai mult»
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton vrea să vorbească limba italiană pentru a...

Citeste mai mult»
Casa din Home Alone

Casa din filmul „Home Alone” a fost vândută de Crăciun

Citeste mai mult»
sarcina

Ashleigh Barty, fost lider WTA, a anunţat că este...

Citeste mai mult»
Blake Lively

Blake Lively îl acuză pe Justin Baldoni, partenerul ei...

Citeste mai mult»
Gina

Michael Schumacher va deveni bunic. Fiica sa Gina a...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington s-a botezat la New York şi a primit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Tratamentul pentru cancer al regelui Charles al III-lea...

Citeste mai mult»

Secrete dezvaluite din prepararea unui pretentios Foie Gras

De în Sport 9 ian 2010
"De multe ori oamenii au reactii stupide in fata unor produse de gastronomie de inalta clasa", spune Cezar Filip, unul dintre intemeietorii restaurantului Ginger din capitala. Asa se intampla si acest preparat extrem de rafinat, care ascunde o multitudine de lucruri in spatele frumosului aranjament din farfurie. Despre acestea ne vorbeste chiar Cezar in continuarea serialului de alimente Rare si Rafinate, pe care l-am initiat cu sprijinul lui.

Asa cum spuneam la inceputul serialului, Cezar Filip si Doru Pencea au dat nastere unui proiect inedit in Romania, aducand la cunostinta romanului ca luxul nu ii este interzis in totalitate, sau cel putin nu din punct de vedere al gastronomiei. Asa a luat nastere restaurantul Ginger, locatie care isi propune sa coboare gustul luxului la nivelul economic al romanului, fara a se sfii si a se zgarci in a-i satisface pretentiile. Asadar, cu ajutorul lui Cezar Filip, am convenit la realizarea unui serial, pe care el l-a numit inca de la inceput intr-un mod haios "RR", care sa-ti prezinte unele dintre cele mai inaccesibile materii prime, dar accesibile buzunarului tau ca preparat finit la restaurant. Cezar Filip ne prezinta lucrurile nestiute din spatele unui preparat pretentios: Foie Gras Presse.

Ficatul de rata sau de gasca indopata nu este o materie prima atat de rara, dar este foarte rafinata. Ratele si gastele acumuleaza in ficat, in timpul cand se hranesc bine, rezerve de grasime pe care le folosesc in perioada migratiei.

Aceasta face ca ficatul lor sa devina mai mare si sa aiba o strucutura onctuoasa. Vechi egipteni au observat acest lucru si nu numai atat, ci si faptul ca ficatul marit are un gust mult mai bun decat cel normal.

Marirea ficatului se obtine prin indoparea ratelor si gastelor cu boabe de porumb, aceasta supraalimentare pricinuind aculumularea de grasime in ficat, care nu este nicidecum cirotic, cum cred unii, pentru ca fenomenul este reversibil. Daca se inceteaza indoparea, acesta revine la forma normala.

De curand, am vazut intr-o emisiune la televizor cum cineva caruia i s-a prezentat o portie de ficat de gasca indopata, s-a strambat si a spus ca nu manca asa ceva. Nu stiu de ce s-a strambat, poate voia langa el un bot de mamaliga. De multe ori oamenii au reactii stupide in fata unor produse de gastronomie de inalta clasa.

Ficatul de rata se poate pregati in mai multe feluri, de la carpaccio, la tras in tigaie si de la componenta a unor feluri cum ar fi Turnedo Rossini, pana la diferite forme de fois gras presse, terina si parfait. Se serveste aproape intodeauna cu fructe sub diferite forme sau cu jeleuri de fructe cerand sa fie acompaniat de ceva dulce acrisor si chiar picant.

La fois gras se bea intodeauna un vin alb dulce, iar la francezi aproape ca intra in retea vinurile de Sauterne. Chiar la pregatirea ficatulu de rata sau de gasca se pot folosi vinuri dulci ca Porto sau Malaga, champagne, cognac sau armagnac. Din multitudinea de retete de preparare a ficatului va vom prezentam una pe care noi o servim la restaurantul Ginger, si anume:

Fois gras presse de rata cu usturoi confiat si prune de California.


Se ia un ficat de rata proaspat(aprx. 500 gr) si se taie in felii de 1 cm.

Se scot toate venele din el, dupa care se pune pentru 12 ore in lapte. Se scot din lapte, se scurg bine si se condimenteaza cu piper alb, sare dulce si cognac.

Fiecare bucata se pune in forma, constituindu-se din ele straturi succesive. presandu-se in permanenta. Formele de inox pline cu compozitie se invelesc in 2-3 straturi succesive de folie alimentara si se lasa 2-3 ore in frigider. Intr-un cuptor cu ventilatie se pune o tava cu apa si se incalzeste la 110 grade. Formele se introduc in tava cu apa si se lasa la bain marie timp de 8-9 minute, dupa care se scot pentru a evita o tratare termica excesiva. Se racesc la temperatura camerei dupa care se pun la frigider la 5-6 grade.
Compozitia la aceasta temperatura scazuta are consistenta untului, iar in partea superioara face un usor "guler" de grasime.

Se scoate din forma si se tine invelit in folie la temperatura de 5-6 grade, temperatura la care se si serveste in bucati intre 50-80 grame drept gustare.

La restaurantul Ginger se serveste, asa cum se vede si in poza acompaniat de dulceata de usturoi, de prune de California(daca este sezon de trufe o felie de trufa neagra proaspata) si recomandam, bineinteles un vin alb dulce, de ce nu, o Tamaioasa romaneasca.

Articol realizat cu sprijinul lui Cezar Filip - Restaurant Ginger.  

Citeste din serialul "Rar si Rafinat" si:

Trufa Alba! 

Trufele negre - "sinonimul briliantelor pentru un bijutier"

 

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

flory (17.11.2014, 21:29)
Ar trebui sa va indoape si pe voi cineva cu forta daca tot vi se pare ok aceasta procedura la care sunt supuse acele animale pe care le numiti voi produse de INALTA CLASA.Poate ati reusi sa faceti si voi parte din inalta clasa si v-ati schimba putin mentalitatea.Cineva sa interzica aceasta mancare!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian