Rolex este o marca elvetiana insa compania s-a infiintat in Londra. Compania a fost infiintata in anul 1905 de un tanar imigrant pe nume Hans Wilsdorf si fratele sau vitreg Alfred Davis. Acestia importau piese de ceas elvetiene si le ansamblau in carcase de ceas englezesti. Trei ani mai tarziu, acestia s-au hotarat sa faca chiar ei ceasurile si si-au deschis un sediu in Elvetia. Intrucat taxele in Marea Britanie erau mari, acestia au renuntat la sediul de acolo si au ramas definitiv in Elvetia.
Popularitatea brandului a crescut in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Pilotii britanici au constatat ca aceste ceasuri sunt cele mai de incredere intrucat nu te inselau cu nicio secunda. Imediat ce detinatorii Rolex a auzit ca soldatii britanici ce erau prinsi de nazisti erau lasati fara ceasuri, compania a inceput sa ii despagubeasca pe acestia, crezandu-i pe cuvant.
Un ceas Rolex functioneaza perfect atat la altitudinile cele mai mari, cat si pe fundul oceanului. Ceasurile Rolex au castigat popularitate si dupa ce, in anul 1953, o expeditie pe crestele din Himalaya a dovedit inca o data cat de performant este acesta. In ciuda conditiilor vitrege, niciun ceas purtat de cei din echipa de alpinisti nu a dat gres cu nicio secunda. De asemenea, in anul 1960, armata americana a trimis un submarin pe fundul oceanului iar soldatii, din curiozitate, au prins un ceas Rolex pe exteriorul vasului. In ciuda presiunii puternice, acesta functiona perfect.
Fiecare ceas Rolex este ansamblat manual, piesa cu piesa. Nu, nu este un mit, ceasurile Rolex sunt inca ansamblate de mainile dibace ale oamenilor care fac asta de zeci de ani.
Citeste si:
FOTO! Asa arata cele mai inedite ceasuri
FOTO! Asa arata primul ceas inteligent, conceput in anul 1980