Azi as vrea sa va scriu plecand de la o discutie pe care am avut-o saptamana trecuta cu o doamna:
«?Ce produs minune imi poate reda stralucirea pielii din tinerete??», am fost intrebata.
«?Cu siguranta sunt foarte multe produse excelente pe piata, insa puteti sa investitii cat vreti in creme si serumuri sofisticate pentru o piele sanatoasa, credeti-ma insa, toate sunt in van daca nu le asociati si cu o dieta corespunzatoare».??
?E posibil sa stiti toate astea, dar asa cum am scris la inceputul acestui sezon "nu mi-am propus sa revolutionez piata beauty, ci doar sa ajut acolo unde pot". Astfel, apropo de dieta pentru o piele sanatoasa, acum ma voi opri asupra a patru elemente: pesti, ceai verde, broccoli si?migdale.??
PESTII: cei grasi precum somonul si codul sunt bogati, asa cum stiati deja, in acizi omega 3, pe care corpul nostru nu ii poate produce singur, ci are nevoie sa ii “importe” din alimentatie. Studiile au aratat o legatura directa intre efectul de fortifiere a pielii si consumul de Omega 3, mai ales in cazuri de rozacee si dermatite atopice. Mai mult, pestii (mai ales cei oceanici) sunt bogate surse de vitamina D (mai ales pentru cele carora medicul le-a interzis expunerea la soare, caci aceasta vitamina este produsa de corp tocmai in contact cu soarele).
Nu va place pestele si pace? Pai nu e chiar sfarsitul lumii:?inlocuiti-l cu orice tip de aluna, ulei de in sau nuci pecan!
CEAIUL VERDE: nu costa mult (se poate gasi in comert de la 1 RON pana la 20-50 de RON o cutiuta cu 20 de doze), e usor de introdus in rutina zilnica si este una din cele mai bogate surse de anti-oxidanti naturali. Sincer, eu beau cel putin trei cesti pe zi (uneori si mai mult) odata pentru a intarzia pe cat posibil semnele imbatranirii, dar si pentru detoxifiere. Asa ca lasati jos sticla de cola sau orice alt suc, si faceti-va?o cana de ceai verde cu aroma de iasomie (sau de menta, lamaie, ghimbir – oferta este mai mult de cat generoasa).?
BROCOLI: bogat in vitaminele A, C si K (pe langa multi alti nutrienti), este o “adevarata comoara” a naturii, insa atat de neglijata sau chiar mai rau, indepartata din orice garnitura pe motiv de gust amar. Eu ma topesc dupa brocoli atat simplu, cat si cu paste. L-am descoperit acum multi ani in Franta, ca garnitura cu sos dulce si nuci la friptura de curcan si a fost dragoste la prima degustare.
MIGDALE: au din plin vitamina E (unul din cei mai importanti antioxidanti pentru piele). Insa sfatul meu este sa nu consumati din cele sarate si prajite, ci naturale! Afiramtie valabila si in cazul fisticului, alunelor de padure, semintelor de dovleac etc.
Ca de obicei, o sa va rog pe voi sa completati aceasta lista cu alimente bune pentru o piele sanatoasa!??