Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru un desert delicios:
"Bate vre-o 3 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri cu 300 gr., de făină şi puţină sare; apoi toarnă 150 gr. de lapte, o lingură jumătate drojdie de bere bună şi 37 gr., de stafide negre fără sâmburi, amestecă-le bine toate la un loc şi lasă-le să dospească. Pe urmă înfierbântă o tigae cu ochiuri, pune în fiecare despărţitură câte o lingură de unt şi câte o lingură de aluat, rumeneşte-le pe o parte, întoarce-le pe cealaltă parte, şi după ce s'au rumenit, scoate-le pe o sită şi pune alt unt şi aluat, până ce se isprăveşte, apoi dă-le la masă cu zahăr pisat."