Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Citeşte şi: Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele"
Descoperă o reţetă deosebită şi savuroasă de potroace de curcan sau de gâscă, cu ajutorul căreia vei da pe spate şi cei mai pretenţioşi membri ai familiei!
"Ia aripele, ficaţii, pipotele, picioarele şi şolduirle unui curcan sau ale unei gâşti, taie-le în bucăţi potrivite, pregăteşte borş cu ceapă tăiată mărunt, foi de leuştean, cu o bucăţică mică de pătrunjel şi o bucăţică de coajă de lămâe. Pune borşul să fiarbă cu toate acestea vre-o două clocote, ia spuma, pune bucăţelele în el să fiarbă (dacă vrei îl baţi cu ou şi cu smântână), şi dă-l la masă simplu cu grăsimea lui naturală. Tot în modul acesta poţi prepara şi borşul de clapon."
Vă dorim poftă bună!