De ce vorbim despre semne duble si semne simple? Pentru ca asa au fost categorisite ele acum 2000 de ani de catre Ptolemeu, primul astrolog care a dat lumii chiar o carte despre stiinta astrelor, Tetrabiblos. Este prima carte de astrologie din lume. Semnele duble, de exemplu, se refera la caracterul acestora.
Semnele au functii? DA, dar nu din cele care ati crede. Este vorba despre energia sau vibratia proprie lor – semnele de Foc vor fi intotdeauna cele mai energice iar cele de Pamant aproape inerte. Reactivitatea lor este tipica – focul sau actiunea, aerul sau gandirea, apa sau sensibilitatea, pamantul sau materialitatea.
Functiile si elementele au ceva in comun? DA. Din acest punct de vedere ele sunt grupate in tetrade (4 semne) si fiecare tetrada cuprinde semne apartinand fiecarui grup elementar, astfel:
Semnele cardinale – exprima initiativa si inceputul – Berbec (Foc), Rac (Apa), Balanta (Aer) si Capricorn (Pamant)
Semnele fixe – exprima stabilitatea si inertia – Taur (Pamant), Leu (Foc), Scorpion (Apa), Varsator (Aer)
Semnele mutabile sau duble – dualitatea, instabilitatea si miscarea – Gemeni (Aer), Fecioara (Pamant), Sagetator (Foc), Pesti(Apa)
Exista semne fecunde? DA. Cele 12 semne sunt impartite in fecunde – Taur, Rac, Scorpion, Pesti si sterile – Berbec, Gemeni, Leu, Fecioara, Capricorn si Varsator.
De retinut ca semnele de Apa sunt cele mai fertile semne pe cand cele de Foc, sunt cele mai putin fertile. Dar cand vorbim despre fertilitate, urmarim si pozitia planetelor in semne, Luna si Venus fiind un semnificator extrem de important.