Iata care sunt principalele cauze care pot duce la un libido scazut
Probleme de sanatate
Anumite afectiuni pot fi responsabile cu reducerea dorintei sexuale. Artrita, cancerul, diabetul, anemia sau bolile de inima sunt cele mai frevente boli care pot influenta libidoul. Iar infertilitatea este, de asemenea, o problema care influenteaza apetitul sexual, chiar si dupa urmarea unui tratament de fertilitate.
Contraceptivele
Anticonceptionalele iti pot afecta viata sexuala, administrarea lor avand ca efect secundar scaderea libidoului. Estrogenul care se gaseste in pilulele contraceptive stimuleaza cresterea unei proteine ce are proprietatea de a reduce apetitul sexual. Vorbeste cu ginecologul inainte de a incepe sa iei contraceptive pentru a cunoaste dinainte aceste efecte si poti cere schimbarea inlocuirea lor.
Medicamentele
Medicamentele pentru tratarea unor afectiuni pot avea ca efect advers diminuarea dorintei sexuale. Medicamentele pentru tensiune, antidepresivele, si pentru problemele gastrointestinale sunt printre cele responsabile.
Dezechilibru hormonal
Schimbarile hormonale iti pot influenta dorinta sexuala. Sarcina si alaptarea dupa nastere este o perioada in care interesul pentru sex scade. Si in perioada de premenopauza au loc schimbari de ordin hormonal cauzat de scaderea nivelului de estrogen. Lubrifierea redusa face dureros actul sexual si asta poate fi un motiv in plus in scaderea libidoului.
Stresul si oboseala
Ritmul de viata si stilul de viata al fiecareia dintre noi joaca un rol esential in determinarea apetitului sexual. Stresul si oboseala sunt doua probleme cu care ne confruntam frecvent si asta se rasfrange asupra vietii noastre sexuale. Expunerea la stres pe o perioada indelungata stimuleaza secretia de cortizol, un hormon al sresului care inhiba dorinta sexuala. Iar senzata de oboseala si epuizare fizica are un acelasi efect.
Probleme in relatie
Pentru multe femei relatia emotionala pe care o au cu partenerul lor este un preludiu esential pentru viata sexuala. Astfel, daca in relatie exista probleme, acestea pot fi un factor major in influentarea dorintei sexuale.
Citeste mai departe cum poti trata aceasta problema
Sexul oral: Cum iti afecteaza sanatatea
Ce poti face pentru a combate scaderea libidoului?
Primul pas in tratarea libidoului scazut este sa ceri ajutor specializat. Mergi la medic pentru a te asigura ca nu este vorba de o problema de sanatate ce duce la un interes tot mai scazut fata de sex. Uneori poate fi vorba doar de o usoara deficienta de vitamine sau un dezechilibru hormonal.
Daca nu este vorba de o problema de sanatate, atunci ar trebui sa apelezi la ajutorul unui psiholog, care sa te ajute sa descoperi si sa rezolvi problemele emotionale care iti pot influenta viata sexuala.
Metode de tratare
Adopta un regim alimentar echilibrat, include in alimentatia ta zilnica fructe si legume proaspete.
Fa zilnic cate 30 de minute de exercitii fizice pentru a stimula dorinta sexuala. Nu trebuie sa fie o activitate fizica intensa, o plimbare zilnica prin parc poate fi de mare ajutor.
Yoga, secretul unei vieti sexuale implinite
Relaxeaza-te, uita de stres si de preocuparile zilnice macar seara cand ajungi acasa. Bucura-te de momentele petrecute alaturi de partener pentru o apropiere emotionala intensa.
Remediile naturiste sunt eficiente in aceasta problema si te pot ajuta sa gasesti solutia potrivita si eficienta pentru tine
12 remedii naturiste pentru tratarea libidoului in functie de zodie
Include in alimentatia zilnica si alimente care sunt cunoscute pentru proprietatile lor afrodisiace