Se intampla uneori sa gasim dificil de pastrat sau intretinut flacara pasiunii din cuplu. Prinsi in rutina de zi cu zi, atrasi de reguli, norme, stabilim limite, parametri, uitand ca seductia incepe cu mult inainte de pasul spre dormitor. Exista femei, exista barbati pentru care totul se reduce la ce inseamna pat si spatialitatea lui. Acestia din urma (si multi altii) raman adesea surprinsi de faptul ca nu mai regasesc placerea de odinioara sau ca partenerul sau partenera lor arata semne de oboseala.
Sex la minut!
Cati dintre noi ne regasim in aceasta stare de fapt?!
Multi?! Putini?!
Poate, important este sa stim ca depinde de noi ca lucrurile sa se “intample” si altfel!
Putem spune “STOP, imi doresc si altceva pentru mine si partenera sau partenerul meu!”.
Spiritul ludic
Sa ne amintim de joc!
Spiritul ludic poate fi un bun ingredient al vietii noastre sexuale.
Ar fi pacat sa sarim peste distractivele si de mult uitatele tachinari, atingeri pe furis, priviri “pline de promisiunea unei placeri nebanuite sau doar de voi stiute” etc, care nu fac decat sa cresca tensiunea, dorinta sexuala intr-un cuplu.
Jocul permite intrarea pe scena erotismului, a creativitatii si umorului care favorizeaza aparitia elementului surpriza, a noului in viata de cuplu.
Implicit creste receptivitatea si disponibilitatea celuilalt de a intra in joc.
Una dintre regulile nescrise ale jocului este insasi lipsa acestora. Prin urmare “orice” poate fi permis (cat nu contravine drepturilor si dorintelor celor implicati). Acest “orice” se poate “negocia” prin intrarea in arena a unei alte reguli nescrise ale jocului si anume: “Nu exista invingatori sau invinsi, ci parteneriat benevol la joc”. Astfel se poate modifica perspectiva asupra esecului, el putand fi resemnificat ca un feedback al propriilor initiative si demersuri, ca un imbold la reexperimentare, la redescoperire ca sexualitate la nivel personal sau de cuplu.
Jocul “de-a v-ati ascunselea” prin casa sau prin asternuturi poate antrena o senzualitate aparte. O invitatie la dans poate trezi senzatii deosebite.
Descopera multitudinea lucrurilor care se afla in jurul tau si intreaba-te cu ce ti-ar putea fi de ajutor. Vei descoperi numai lucruri interesante despre tine si ceea ce te inconjoara, permite-ti sa initiezi sau sa intri in joc!
Te asteapta doar surprize placute!
Spontaneitatea
Sugestivitatea limbajului non-verbal…
Anticiparea momentului intim…
Pregatirea acelui moment…
Cand a fost ultima data cand ati premeditat un act sexual?!
Ulei de masaj…
Un vin bun…
O cina romantica…
O floare…
Un parfum…
Spontaneitatea este departe de a fi cenzurata de un eventual act al premeditarii. Si asta pentru ca simpla asteptare a momentului poate fi un stimulent greu de ignorat! Spontaneitatea vine pe parcurs,fie ca este vorba de preludiu, act sexual sau postludiu si se intrepatrunde in mod placut cu intuitia reciproca a nevoii celuilalt.
Ce putem premedita?
Poate momentul, cu siguranta cadrul si insasi contextul de desfasurare. Poate un nou look, o lenjerie sexy, asternuturi de matase, renuntarea la pijamalele in dungi sau rombulete, schimbarea etc.
Lasati-va purtati de implusul de moment. Veti ramane surprinsi de ceea ce puteti trezi in celalalt permitandu-va sa va simtiti liberi in a experimenta noi zone, noi atingeri, noi senzatii!
Fanteziile erotice
Cand stim despre noi insine ca avem “nevoie” de anumite ingrediente pentru a ne simti in forma sau doritoare, intreb cine ne poate opri in a prelua initiativa si a veni in intampinarea propriilor fantezii?
Ce ar presupune acest lucru?
Inserarea in décor a ceea ce ne-ar place sau ne-am dori sa experimentam cu partenerul sau partenera, fara ca acesta sau aceasta din urma sa se simta obligata sa ne faca pe plac. Este indicat sa ne impartasim fanteziile, insa este de preferat sa il respectam pe celalalt si invers, ceea ce ar inseamna ca nici unul dintre cei implicati sa nu se simta jignit sau ofensat fie de o eventuala propunere, fie de vreun refuz.
Sa ne amintim de elementul surpriza si de faptul ca orice placere, orice dorinta isi are desfatarea ei. A te lasa purtat pe aripile fanteziei poate fi un lucru de departe de dorit pentru ca antreneaza libertatea de a trai si simti, de a fi voi insine. Unii dintre noi am fost educati ca este rusinos sa visezi, ca este pacatos sa-ti doresti. Poate ca exista o farama de adevar si in aceasta invatatura (sa ne amintim sa fim sfiosi), dar cati dintre noi nu ne dorim in adancul nostru sa ne simtim liberi in relatie cu noi insine si cei ce ne inconjoara?!