Cum functioneaza
Fiecare zi este gandita in asa fel incat “aprovizionarea” cu grasimi, proteine si carbohidrati sa nu se abata de la doza zilnica recomandata iar caloriile sunt sub control. Primele doua zile cuprind, pe langa cele trei mese principale – mic dejun, pranz, cina – si doua gustari, menite sa-ti usureze perioada de acomodare.
Ce ai de facut
Sa urmezi cu planul specific fiecarei zile. Nu e obligatoriu sa bei doi litri de apa zilnic; ii poti inlocui cu ceai de plante sau chiar lapte degresat. Ah, si sa nu uitam: ai unda verde la fructe. Orice, oricat, oricand!
Ziua 1
Mic Dejun:
- o jumatate de grapefruit rosu
- o felie de paine integrala unsa cu miere sau unt de arahide
- un pahar de suc de fructe (preferanbil fresh), fara zahar sau alti indulcitori
Gustare:
- un paharel de iaurt simplu, dietetic (125g)
- struguri
Pranz:
-un cartof copt de marime medie, taiat in doua si servit cu o lingura de humus
-cateva frunze de salata verde, stropite cu o lingura de otet balsamic
Gustare:
- o para
Cina:
- o jumatate de avocado (crud!) servit alaturi de o jumatate de conserva de ton (in suc propriu!)
- patru rosii cherry
Ziua 2
Mic Dejun:
-o jumatate de pepene galben de dimensiuni mici
- 100g de musli neindulcit, stropit cu suc de portocale de asemenea neindulcit
Gustare:
- o banana
Pranz:
- doua felii subtiri de sunca de porc servite langa doi cartofi fierti, taiati cubulete. Gustare:
- un paharel de iaurt simplu, dietetic (125g)
- un mar
Cina:
- omleta din doua oua, cu patrunjel si piper negru
- salata verde stropita cu o lingur de otet balsamic
Ziua 3
Mic Dejun:
- 250ml de smoothie cu banana si migdale (preparat la blender), indulcit cu o lingurita de miere
Pranz:
- Sandvis cu ton (o jumatate de sonserva in suc propriu), asezonat cu o lingurita de maioneza light
- o para
Cina:
- Kebab de pui: piept de pui file la gratar, cu cateva doua-trei ciuberci tip champinons, totul condimentat cu piper verde.
- Salata verde stropita cu o lingura de otet balsamic
Ziua 4
Mic Dejun:
- o felie de paine integrala prajita si un ou ochi
- un pahar de suc de portocale, fara zahar sau alti indulcitori
Pranz:
- saorma din piept de pui. Fara cartofi prajiti, legume sau dresinguri. Lipia si carnea – atat!
- struguri
Cina:
-50 de grame de spaghetti cu sos Pesto (2 catei de usturoi, 100g parmezan,, 25g alune prajite, o lingura de ulei de masline, 50g de busuioc macinat), servite cu o jumatate de ceapa rosie, taiata inele si doua rosii cherry, stropite cu otet balsamic
Ziua 5
Mic Dejun:
- 25g de cereale integrale inmuiate in 125ml de lapte degresat, ornate cu un kiwi taiat felii si doua linguri de seminte de floarea soarelui
Pranz:
- 2 linguri de taramasalata degresata, cu castravete, morcov si telina taiate betiosare
- o lipie din faina integrala
- patru masline negre
Cina:
- Somon cu rosii la gratar, condimentat cu busuioc si stropit cu ulei de masline
Ziua 6
Mic Dejun:
-4-6 rosii cherry
- un pumn de ciuberci champinons, taioate marunt si calite intr-o lingurita de ulei de masline, servite cu o felie de paine integrala prajita.
- un pahar de suc de portocale neindulcit
Pranz:
- o supa instant de legume
- salata verde stropita cu otet balsamic
- o lipie din faina integrala
Cina:
- 150g pupla de miel unsa cu ulei de masline, la cuptor, cu garniture de cartofi copti.
Ziua 7
Mic Dejun:
-50g de cereale integrale inmuiate in lapte degresat, indulcite cu o ligurita de miere
-o para
-un pahar de suc proaspat de fructe, neindulcit
Pranz:
- o jumatate de bagheta, taiata pe lung prajita unsa cu crema de branza degresata si ornata cu felii de kiwi
- struguri
Cina:
-Paste “melcisori” cu sunca si garnitura de broccoli fiert: 50g de paste fierte, preferabil din faina integrala, servite cu doua felii de bacon taiate fasii si un catel de usturoi pisat, amblele rumenite impreuna intr-o lingurita de ulei de masline
- o banana
Ziua 8
Mic Dejun:
- un iaurt mic simplu degresat (125g) in care adaugi un mar taiat cubulete, 50g de zmeura sau afine si doua lingurite de seminte de susan.
- un pahar de suc proaspat de fructe, neindulcit
Pranz:
-Omleta din doua oua cu rosii si doua linguri de lapte degresat, prajita intr-o lingura de ulei de masline
-un kiwi
Cina:
- Hamburger de vita la gratar cu 50g de rondele de cartofi la cuptor si 50g mazare din conserva, stropita cu o lingura de sos de mustar.
Ziua 9
Mic Dejun:
- o felie de paine integrala prajita, unsa cu o lingurita de miere
- un mar
- un pahar de suc proaspat de fructe, neindulcit
Pranz:
Salata de cuscus cu pui si legume la gratar:
-Prepara cele 100g de cuscus conform indicatiilor de pe ambalaj
-Adauga cateva frunze de patrunjel, o lingurita de stafide si una de muguri de brad si o bucata medie de piept de pui prajita intr-o lingurita de ulei de masline.
-Stropeste salata cu otet balsamic
Cina:
-O felie de pizza cu ton sau vegetariana
-Trei cartofi noi inabusiti sau copti
- Salata verde stropita cu otet balsamic
Ziua 10
Mic Dejun:
-salata de fructe dintr-un mar, o portocala, o para si un kiwi, cu o lingura de iaurt degresat pe post de dressing.
-un pahar de suc proaspat de fructe, neindulcit
Pranz:
-Burrito cu fasole mexicana: 100g de fasole Mexicana din consrva, calita intr-o lingura de ulei de masline, invelita intr-o lipie
-struguri
-2 cremvursti de vita, fierti, serviti cu 2-3 cartofi facuti piure
- un mar