Copiii care mananca in mod frecvent preparate de tip fat-food ajung sa aiba un coeficient de inteligenta mai redus decat cei care consuma mancare gatita, arata un studiu de specialitate.
Nutritia celor mici are un efect foarte mare asupra IQ-ului lor, informeaza Daily Mail.
Cercetarea a fost realizata pe un numar de 4.000 de copii cu varsta intre 3-5 ani si rezultatele au scos la iveal afaptul ca parintiu cu un statut socio-economico scazut isi hraneau copiii frecvent cu mancare fast-food, ceea ce duce inevitabil la un coeficient de inteligenta scazut.
Dr. Sophie von Stumm a comentat aceste rezultate: "Este absolut normal ca tipul de mancare pe care il consumam sa afecteze dezvoltarea creierului, iar acest studiu arata diferentele pe care le poate face statutul social al parintilor. Parintii cu un venit mic au mai putin timp si mai putine posibilitati pentru ca cei mici sa consume mancare proaspat gatita."
Pana la varsta de opt ani, coeficientul de inteligenta scade astfel cu doua puncte.
Specialistii sunt de parere ca un stil alimentar sanatos dupa aceasta varsta si dupa ce daunele au fost produse nu mai poate avea nicio influenta asupra dezvoltarii creierului.