Pentru a usura digestia si a stimula metabolismul, iata mai jos cateva sfaturi elaborate de medicul nutritionist Mihaela Bilic:
* redu aportul alimentar zilnic cu 30-50% timp de 10 zile, adica mananca putin;
* incepe ziua cu o infuzie de plante sau o limonada fara zahar;
* consuma doar la una din mese produse de origine animala (carne slaba, peste, lactate), de preferat la pranz;
* mananca seara o portie mare de legume, fie sub forma de salata, fie ca ciorba/supa;
* gateste carnea/pestele cat mai simplu, foloseste doar 1 lingura de ulei/zi, multe ierburi aromate, ardei iute, ceapa, usturoi etc.
* elimina complet zaharul, adaosul de sare, alimentele prelucrate industrial; limiteaza-te doar la produse proaspete, preparate apoi de tine;
* foloseste fructele pe post de desert, cu masura si doar la nevoie;
* renunta la paine, orez, cartofi si fainoase, foloseste ca sursa de glucide leguminoase precum linte, fasole, naut, mazare; atentie la cantitate, maxim 3-4 linguri/zi;
* incearca sa faci miscare in fiecare zi, macar de 30 minute; important este sa pui sangele in miscare;
* iesi din casa/birou mai des, sa te vada soarele, mai ales ca lumina are rolul de a regla apetitul si secretia de hormoni. Sursa: Facebook Mihaela Bilic.
Citeste si: "Curatenia" de primavara in alimentatia ta - 5 etape de detoxifiere
9 ingrediente esentiale intr-o dieta de detoxifiere
Ingredientul-cheie care promite "curatarea" organismului: inghetata
Pregatirea organismului pentru venirea primaverii
Detoxifiere la tine acasa: 4 pasi simpli catre o viata sanatoasa