Astfel, este nevoie de o pompa de san pentru colectarea laptelului matern pentru bebelusul nascut prematur (care este mult prea mic pentru a avea suficienta forta sa se hraneasca singur), pentru copilul care refuza sanul sau pentru a rezolva problema hranei atunci cand mama este nevoita sa plece cateva ore de acasa.
Mai mult decat atat, acest accesoriu are rolul de stimula lactatia dupa o scadere a acesteia.
Venind in intampinarea acestor nevoi ale proaspetelor mamici, site-ul BabyPlus.ro comercializeaza o serie de modele de pompe de san, manuale sau electrice, in functie de cererea specifica.
Ce alegeti – pompa de san electrica sau pompa de san manuala?
Pompa de san electrica se alimenteaza la priza sau poate functiona pe materii, iar principalul sau avantaj este dat de faptul ca pompeaza laptele repede si automatizat, fara prea mult efort. Astfel, pentru mamicile care se intorc in campul muncii si nu vor sa suplimenteze laptele sugarului cu formula, acest dispozitiv este recomandarea perfecta.
Pompa de san manuala este destinata consumului ocazional, fiind mult mai silentioasa si usor de manevrat. Pentru mamicile care folosesc un astfel de model exist a avantajul ca pompa manuala seamana destul de mult cu suptul bebelusului .
Fiecare mamica stie mai bine care sunt nevoile sale si ce model de pompa de san isi doreste, insa este important ca alegerea sa sa fie una confortabila si eficienta, sa se curete usor si sa se asambleze rapid.
Bine de stiut:
- Piesele pompei de san se sterilizeaza inainte de prima utilizare, chiar daca este vorba de un accesoriu nou-nout. Ulterior, aceste piese se spala cu apa calda si detergent (se poate utiliza si masina de spalat vase).
- Piesele pompei de san se schimba periodic, deoarece in timp le scade randamentul.
- Timpul fiecarei sesiuni in care se foloseste pompa de san nu trebuie sa depaseasca 15 minute.
- Specialistii sunt de parere ca momentul ideal de pompare este dimineata, cand productia de lapte este cea mai intensa.