Sfecla cu heringi si sos de mustar
1 sfecla rosie
250 g heringi afumati
2 morcovi
4 oua
salata verde
Pentru sos
2 cepe
1 lingura mustar iute
1 lingura otet
5 linguri ulei
marar
sare, piper
Se fierb ouale 10 minute, se pun apoi in apa rece si se curata de coaja. Heringii se taie in bucati, iar salata se curata si se spala cu atentie. Sfecla se fierbe, se curata de coaja, apoi se taie felii subtiri sau se taie in cubulete. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se asaza salata intr-un castron, iar deasupra se asaza celelalte ingrediente si ouale taiate in felii groase. Separat, intr-un castronel, se amesteca mustarul, uleiul si otetul, formand un sos emulsionat. Se adauga ceapa taiata in felii foarte subtiri si mararul tocat fin, sare si piper, dupa gust. Sosul astfel preparat se toarna peste salata, in momentul in care se serveste.
E bine sa stii
La aceasta salata se pot adauga si cartofi fierti.