Medicul nutritionist Mihaela Bilic, supranumita "nutritionista vedetelor", a explicat cateva dintre beneficiile pe care le are sfecla rosie asupra sanatatii noastre.
"Desi condamnata pe nedrept pentru ca ar avea mult zahar, sfecla rosie are doar 40cal/100g si este prietena siluetei. Consumata cruda, rasa fin in salate, fiarta sau coapta la cuptor, ca garnitura la alt preparat sau ingredient principal in bors, sfecla este hranitoare si plina de nutrienti valorosi", a marturisit nutritionista pe pagina ei oficiala de Facebook.
Ea mai arata ca sfecla rosie este bogata in acid folic, potasiu, calciu si fier - astfel, sfecla poate fi considerata un aliment ideal impotriva anemiei. "Pigmentii care ii dau culoarea rosu-violet ii confera si proprietati anti-tumorale, de scadere a colesterolului din sange si de eliminare a toxinelor din organism. Sfecla stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei si tubului digestiv. Are reputatia de a ameliora migrenele iar sucul de sfecla este folosit ca energizant in convalescenta dupa boli. Facuta salata cu un pic de hrean, sfecla este un excelent produs detox", a completat nutritionista Mihaela Bilic.
Citeste si: Lista alimentelor modificate genetic
Reteta zilei, de la Andreea Raicu: o bautura care te ajuta sa slabesti
Vrei sa tii o cura cu proteine? Atunci bea multe sucuri de legume
Mihaela Bilic iti spune care sunt calitatile purificatoare ale sfeclei