Dupa ce te-ai plictisit in Venus Fort, incearca-le si pe celelalte doua: Aqua City si Tokyo Decks (sunt la 10-15 minute distanta, de mers pe jos) unde poti lua si masa beneficiind de privelisti minunate catre podul Rainbow si Tokyo Bay.
Ca europeana, magazinele de imbracaminte japoneze te vor deruta cu siguranta. Masura medie a unei japoneze difera total de cea a unei europene. Daca ai un fizic mai cu... forme, e posibil ca shoppingul de imbracaminte sa devina de-a dreptul frustrant: japonezele sunt mici si (prea) slabe. Locul cel mai potrivit pentru a face cumparaturi de haine este Shibuya. Aici vei gasi cele mai interesante lucruri oferite de designerii japonezi si, mai mult, vei intalni oameni imbracati extrem de modern si elegant.
Cladirea din Shibuya 109 este plina de fashion-buticuri. De asemenea, nu ocoli strada Takeshita-dori, o artera inghesuita dar plina cu magazine de imbracaminte pentru tineri, de buticuri si cafenele.
Cele mai interesante magazine in Tokyo sunt asa numitele hyakuen (magazinele de 100 de yeni). Principiul de baza este similar cu magazinele de 1 euro de prin europa: orice produs costa 100 de yeni.
Diferenta e ca in acest pret chiar poti gasi niste lcururi extrem de dragute: farfurii japoneze, betisoare si alte ustensile de bucatarie etc. Iti poti umple o sacosa intreaga dintr-un asemenea magazin.
Nu uita doua lucruri importante: se spune ca Tokyo e unul dintre cele mai cool locuri de shopping din lume si, mai mult, japonezii sunt ahtiati dupa cumparaturi.
Tokyu Hands e un magazin specializat in decoratiuni interioare si produse de tipul do it yourself. Bunkamura-dori e una dintre cele mai mari librarii japoneze si include o multime de carti in limbi straine. Pentru muzica si lucruri “digitale” mergi in colosii HMV si Tower Records. Muzica second-hand o iei din RECOFan (un lant de outlet-uri muzicale) si din Disk Union.
Vezi mai multe in Dosarul Calatorii