Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B care se gasesc in bere pot oferi consumatorilor o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare.
Studiile stiintifice indica faptul ca vitaminele B6, B9 si B12 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice.
Studii realizate in tari precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta, Republica Ceha si Danemarca confirma ca un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteina, precum si "colesterolul rau" (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidenta al atacurilor de cord. Cercetatorii cred ca acest lucru s-ar putea datora continutului de vitamine de tip B din bere.
"La fel ca painea, care este preparata tot din cereale, berea este o sursa buna de vitamine importante pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6), acid folic (B9) si cobalamina (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata prin studii care au demonstrat o absorbtie ridicata a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta", a declarat Corina Aurelia Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sanatoase, trebuie completat de un stil de viata echilibrat si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia specialistii. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.
Citeste si: Barurile cu cea mai buna bere la halba din Marea Britanie
Bautura care are grija de creierul tau si previne instalarea dementei
Destinatia de vacanta in functie de bautura preferata
Bei bere fara alcool? Iata cum iti poate imbunatati calitatea somnului
Cum te ajuta berea sa iti mentii inima sanatoasa
Te poti imbata cu inghetata - Amatorii de bere vor fi incantati!