Skordalia (Reteta traditionala din Grecia)
6 cartofi potriviti ca marime
9 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
50 ml otet
1 lingura de zeama de lamaie (optional)
50 ml apa (optional)
Sare
Cartofii curatati de coaja se fierb in apa cu putina sare, se scurg de apa si se preseaza pentru a se transforma in piure. Separat, cateii de usturoi, curatati de coaja, se zdrobesc, transformandu-se in pasta si se adauga peste cartofi. Se introduc intr-un blender, se adauga uleiul, otetul, zeama de lamaie (optional), sare, dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Daca se doreste ca sosul sa fie mai fluid, se adauga apa. Se serveste cu peste, fructe de mare, cu friptura de vita sau porc.
Articolul anterior Sosul pesto de patrunjel Articolul următor Sos-crema de ienibahar cu marar (Reteta traditionala din Danemarca)