Iată cele mai simple trucuri pe care le poți urma ca să slăbești și să să mănânci în același timp.
1. Mușcă puțin și mestecă bine
Cercetătorii au demonstrat că îi ia ceva timp creierului să proceseze informația că stomacul este plin, deci trebuie să mesteci mai încet și mai mult, ca să mănânci mai puțin, dar să nu rămâi cu senzația de foame. Încearcă să mesteci fiecare îmbucătură de câte 10-20 ori.
2. Înveselește-ți mâncarea
Dacă nu-ți plac legumele, încearcă totuși să le servești într-un mod mai creativ. Aranjează-le în forme interesante pe farfurie, să arate precum flori, stele sau fețe zâmbitoare și te vor atrage mai mult. Decorarea mâncării te va ajuta să primești suficiente vitamine și să te simți bine.
3. Respectă micul dejun
Chiar dacă te grăbești dimineața, asigură-te că ai câteva minute pentru micul dejun sau măcar ia-ți la pachet ceva. Mănâncă dimineața alimente bogate în fibre și proteine, cum ar fi iaurt și cereale integrale, deoarece acest lucru te va ajuta să ai suficientă energie cel puțin pentru prima parte a zilei.
4. Mișcă-te
Slăbitul nu ține doar de ceea ce mănânci ci și de ceea ce faci între mese și adăugarea câtorva exerciții te va ajuta să obții corpul viselor tale mai repede decât ai fi sperat. Urcă și coboară pe scări în loc să folosești liftul și mergi pe jos, cu rolele, skate-ul, trotineta sau bicicleta în loc de mașina personală.
5. Bucură-te de mesele în familie
Oamenii de știință au demonstrat că cina în familie, în același timp, este benefică în mai multe feluri. În primul rând, mănânci mai puțin și mai lent. În al doilea rând, mâncarea făcută în casă conține mai puțini aditivi și conservanți decât ce găsești în oraș. În plus, îți vei îmbunătăți și relațiile cu cei apropiați.
6. Trăiască Instagram
Psihologii recomandă să pozezi fiecare masă pe care o iei și să faci o colecție de fotografii la care să te uiți înainte de a lua o altă masă, ca să-ți dai seama cât de mult și nesănătos ai mâncat deja și să nu mai exagerazi încă o dată.
7. Permite-ți câte un răsfăț
Renunțarea la dulciuri este cea mai neplăcută parte dintr-o dietă, dar nu trebuie neapărat să o faci complet. Un studiu recent a demonstrat că din când în când poți să mai iei câte o gură de ciocolată sau o bomboană, pentru că altfel devii frustrată şi cu prima ocazie scapi în raftul de dulciuri. Important este să consumi cu moderație. Înainte să mănânci ceva dulce întreabă-te dacă chiar îți dorești și dacă simți o poftă foarte mare, caz în care poți mânca puțin, dar încearcă să te oprești la o porție rezonabilă, iar dacă ai tendința să apuci ceva dulce doar din instinct, ca să fie și desertul bifat, atunci mai bine renunți la această tratație.
8. Dormi bine
A fost dovedită legătura dintre lipsa somnului și îngrășare, pentru că dacă dormi bine, eviți gustările târzii. De obicei, un adult are nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte, deoarece un organism obosit are parte de schimbări hormonale ce-ți trezesc senzaţia de foame.
9. Scapă de stres
O viață stresantă o să-ți inițializeze îngrășarea din cauza cortizolului eliberat, care duce la a găsi refugiu în mâncare. Așadar, gândește-te la ce poți face ca să fii mai relaxată, ceea ce va duce la un somn mai bun, reducerea porțiilor și, prin urmare, pierderea în greutate.
10. Bea suficientă apă
Creierul tău confundă senzația de sete cu cea de foame și prin urmare, ai tendința să mănânci mai mult, când de fapt ți-e sete. Pentru a evita această situație, bea suficientă apă și vei vedea schimbări semnificative la organsimul tău. Norma recomandată este de 2 l de fluide pe zi, dar este imporant să adaptezi această cantitate la stilul tău specific de viață.
11. Dacă nu le vezi, nu te gândești la ele
Ascunde produsele care îți pot afecta silueta. De exemplu, înlocuiește bolul de bomboane din bucătărie cu unul de fructe și dacă îți place să ronțăi ceva când te uiți la televizor, nu lua tot pachetul mare cu tine ci doar o porție mică, acest obicei te va ajuta să reduci numărul de calorii consumate.
12. Folosește proporțiile
Cercetătorii ne asigură că reducerea porției cu 5-10% nici nu se simte și este mai puțin traumatizantă decât eliminarea alimentelor preferate. Deci ia-ți o farfurie mai mică sau pune mai puțin pe farfurie decât ești obișnuită și totul va fi bine.
Slăbeşte fără a renunţa la mâncarea preferată - Vezi cum o poţi face
S-ar putea să vrei să slăbești din mai multe motive, dar să nu te numeri printre cei cărora le place să țină diete restrictive, iar special pentru tine, numeroase studii au arătat că poți da jos kilogramele nedorite fără să renunți la mâncarea preferată.