Un experiment derulat de Universitatea de ştiinţă medicală din Iran a pus laolaltă 88 de femei cu probleme de greutate, pe care le-a împărţit în două grupuri. Pe o perioadă de trei luni, toate femeile au fost supuse aceluiaşi regim alimentar, consumând mai puţin de 500 de calorii pe zi.
Singura diferenţă din meniu a fost utilizarea de condimente. Primul grup a consumat 3 grame de chimion în fiecare zi. Femeile din acest grup au combinat chimionul cu 140 de grame de iaurt, mâncând asta în fiecare zi pe stomacul gol. Al doilea grup a mâncat tot iaurt, dar fără chimion.
După o lună, femeile din grupul care consuma chimion la iaurt au slăbit cu 6 kilograme mai mult decât cel de-al doilea grup de fete. Au pierdut 14,64% din grăsimea corporală spre deosebire de 4,91%.
Chimionul este bogat în filosterole, care au abilitatea de a preveni retenţia de colesterol din organism. Acesta este motivul pentru care ajută la accelerarea metabolsimului şi la pierderea kilogramelor în plus.
Chimionul şi chimenul nu sunt acelaşi lucru, chiar dacă au acelaşi aspect. Gustul şi seminţele sunt diferite, chimionul este mai amar iar chimenul are un gust dulce-picant.